Joško Gvardiol

 ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
BITKA ZA VATRENOG

Velika greška koju je Chelsea napravio s Gvardiolom: ‘Tad su se uspaničili, a sad bi im moglo biti teško!‘

‘Neki predsjednici troše previše novca i nemaju pojma što rade‘, kaže bivši francuski reprezentativac
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. prosinac 2022. 14:43

Iako se o transferu Joška Gvardiola iz Leipziga u Chelsea intenzivno pisalo još ovog ljeta, čelnici "bikova" iz Saske mudro su procijenili da se ne treba zaletavati prvu loptu, te su s 20-godišnjim Zagrepčaninom potpisali novi ugovor i pričekali da zaigra na Svjetskom prvenstvu. Takav strateški pristup višestruko će im se isplatiti budući da se Gvardiol prometnuo u ponajboljeg stopera turnira i značajno si "podebljao" tržišnu vrijednost.

Po završetku katarskog Mundijala, hrvatski reprezentativac jedna je od najvrućih i najpoželjnijih roba na tržištu, a na vrata Leipziga, gotovo na dnevnoj bazi, glasno kucaju udvarači velikih europskih klubova sa sve izdašnijim ponudama. Među njima je ponovno i Chelsea koji, unatoč tome što je ljetos na stoperske pozicije doveo Wesleyja Fofanu i Kalidoua Koulibalyja za ukupno 118,4 milijuna eura, upravo u Gvardiolu vidi trajno obrambeno rješenje.

image
JEWEL SAMAD Afp

Bivši branič Chelseaja i francuske reprezentacije, William Gallas, smatra kako je londonski klub trebao realizirati Gvardiolov transfer ranije, a o tome je progovorio u intervjuu za Genting Casino.

- Chelsea je bio povezivan s Gvardiolom prošle godine i tada su ga trebali dovesti. Umjesto toga, doveli su Fofanu i Koulibalyja, dok već imaju Thiaga Silvu i Azpilicuetu. Možda će biti teško, na početku sezone bi to bio dobar potez, ali ne znam bi li bio sada - rekao je 45-godišnji Francuz pa nastavio:

- Uspaničili su se tijekom ljeta. Vidjeli su neke igrače i uložili puno novca u njih, a oni, po meni, nisu ispunili svoju vrijednost. Neki predsjednici troše previše novca i nemaju pojma što rade.

Gallasove riječi je prenio i engleski portal Football London, koji podsjeća kako su zimski transferi često promašeni, uz opasku kako "za svakog Daviza Luiza postoji Fernando Torres".

Linker
13. travanj 2024 10:46