Foto: Damir Krajac / CROPIX
S KIM NA ŠAHTAR?

VELIKE DVOJBE NENADA BJELICE Ademi bliže prvoj postavi, čovjek koji je oduševio Hrvatsku sve dalje, a za jednu poziciju 'natječaj' je i dalje otvoren

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2019. 19:05

Ni u Harkivu nisu prestali pozivi, svi zovu i pitaju igraju li u utorak Ademi i Petković, definitivno, to je najvažnije pitanje uoči dvoboja protiv Šahtara. Štogod vam sad napišemo, štogod se događalo tijekom ponedjeljka, u utorak se može promijeniti, jer doista će sve ovisiti o Bjeličinu dojmu zadnjih sati prije utakmice.

Moguće je da zaigraju obojica ili samo jedan od njih, u nekoj varijanti, koja nam se čini najmanje izvjesnom, može se dogoditi da ne zaigraju ni Ademi ni Petković.

- Igrat će samo oni koji su 100 posto spremni - ponovio je Bjelica, a to je nešto što vrlo često priča, uoči mnogih utakmica. Postoje igrači koji su važniji i ključni(ji), ali Bjelica nije sklon da igraju ako nisu potpuno fit. Zato i kalkuliramo s time da neće staviti u momčad dvojicu igrača koji zadnjih dana nisu trenirali, koji su do zadnjeg trena bili upitni, što ako obojica u ranoj fazi utakmice moraju izići iz igre? Bio bi to težak udarac za ideju s kojom je Dinamov trener došao u Harkiv.

Zagreb, 300719.
Maksimir.
Uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka izmedju GNK Dinamo i FC Saburtalo.
Na fotografiji: Izet Hajrovic
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Po današnjem dojmu, ako se Bjelica odluči za jednog od dvojice upitnih, Ademi nam se čini bliži udarnom sastavu. Petković bi u tom slučaju bio adut s klupe, a u prvih 11 krenuo bi Gavranović. Sigurni smo da bi tada prvi napadač hrvatske reprezentacije, Bruno Petković, bio oružje za završnicu utakmice, igrač koji može jednim potezom promijeniti tijek susreta, ali i zadržati loptu ako će to biti potrebno.

No, još jednom, sve je to poput gatanja. U subotu i nedjelju činilo se da je Petković manje upitan od Ademija, danas je dojam da će Ademi zaigrati, a Petković - možda. Ne pamtimo da je Bjelica do zadnjeg trena bio u takvim dvojbama otkad je na klupi Dinama, a možda je to, u konačnici i dobro, pa neka se i suparnik iznenadi kad vidi Dinamovih prvih 11.

Ostala je još dvojba tko će zaigrati na desnom krilu. E, tu bi moglo biti potencijalnog iznenađenja. Kadzior se čini sigurno oklada, ili Olmo, a Gojak u sredinu? A možda Šitum ili Hajrović... Tu bi Bjeličina trenerska sloboda mogla doći do punog izražaja, sklon je iznenađenjima.

Linker
02. svibanj 2024 02:46