Mike Hewitt/Getty Images
IGRAČINA I LJUDINA

VELIKE POHVALE MANDŽI I LEKCIJA TRENERU KOJI GA JE ODBACIO Legenda nagovijestila da se sprema veličanstven transfer, a Mandžo je za njega - poseban!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2019. 10:51

Massimiliano Allegri (52) na korak je do preuzimanja Manchester Uniteda, a s njim bi na Old Trafford trebao doći i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, javljaju ovih dana talijanski i engleski mediji.

Bivši trener Juventusa na Old Traffordu bi trebao naslijediti Norvežanina Olea Gunnara Solskjaera koji nije uspio vratiti Crvene vragove u vrh otočkog nogometa, a nagađa se kako bi Allegri u Manchester Unitedu zarađivao oko 6.5 milijuna eura po sezoni.

Mediji navode kako će Allegi po dolasku u Manchester inzistirati na dovođenju dvojice igrača s kojima je surađivao u Juventusu, a to su Mario Mandžukić i Emre Can, igrači koje je novi trener torinske 'Stare dame' Maurizio Sarri otpisao.

Allegi je trenutačno bez posla nakon što je od 2014. do lipnja ove godine vodio Juve osvojivši pet naslova u nizu, četiri talijanska Kupa i dva talijanska Superkupa, a ovih dana je na trenerskom summitu u Varšavi, odakle je poslao cijeli jedan traktat hvalospjeva na račun Marija Mandžukića, igrača kojeg obožava, i potvrdio da je priča o njihovom dolasku u Manchester itekako realna.

Valerio Pennicino/Getty Images
Getty Images

Objašnjavajući zašto je za njega Mario Mandžukić poseban igrač, Talijan je dao primjer Zlatana Ibrahimovića kojega je trenirao u Milanu prije devet godina.

"Ibrahimović je u Milanu bio vječno ljutit jer ostali nisu mogli pratiti njegov način razmišljanja u igri. Dvije godine sam mu morao objašnjavati da drugi ne igraju kao on. Trebalo mu je neko vrijeme da shvati da je poseban, drugačiji", rekao je Allegri i prebacio se na trenutnu situaciju u Juventusu.

Njegov nasljednik Maurizio Sarri odmah po dolasku u Torino odbacio je Mandžukića i u prvi sastav instalirao svog miljenika Gonzala Higuaina.

"Trener mora shvatiti što igrač može ponuditi i to iskoristiti do krajnjih granica. Baš zato je Mandžukić za mene bio vrlo poseban igrač. Kao treneru mi je davao zapanjujuć prostor za manevre i razne kombinacije. Fantastičan je nogometaš. Često je mijenjao klubove, zaradio je i svojevrstan nepopularan imidž, ali i to je dio njegove posebnosti, ja sam to razumio. I zato kao jedan od svojih najvećih uspjeha smatram to što je ostao u Juventusu pet godina", zaključio je Allegri jedan od najljepših komplimenata na račun Mandžinih igračkih i ljudskih kvaliteta.

Linker
04. svibanj 2024 01:50