Getty Images
NOVA VARIJANTA

VELIKI GAZDA SE PREDOMISLIO U ZADNJI ČAS, HRVAT S OVIME NEĆE BITI SASVIM ZADOVOLJAN Marko Rog potpisuje za novi klub, ali i dalje nije 'slobodan'!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. siječanj 2019. 00:40

Marko Rog igrat će do kraja sezone u Sevilli, gdje je stigao u ponedjeljak navečer. To su Napoli i klub iz Andaluzije dogovorili prije nekoliko dana, no trajala je druga borba: hoće li Sevilla uspjeti dobiti uvjete za otkup ugovora. U ponedjeljak se prvo pojavila vijest da će ga moći za stalno preuzeti ovog ljeta za 22 milijuna eura, no potom su stigle drugačije informacije.

Rog će danas obaviti liječnički pregled te se priključuje novom klubu, međutim na kraju je utanačena samo posudba do lipnja. I ništa više. Rog je dobio šansu da pokaže sve kvalitete koje ima, pomogne Sevilli, ali najprije sebi te podigne igračke izvedbe. Očito u Napoliju nije uspio dati najbolje. No, koliko god španjolski klub inzistirao Napoli je ostao tvrd i u ugovor nije stavljena kauzula o otkupu. Dakle, kad mu istekne posudba, praktično četveromjesečna, Rog je ponovno isključivo igrač Napolija. A zašto različite vijesti? Iz španjolskih izvora dopire da je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis prvo pristao na otkup ugovora, a onda se predomislio. Što za njega, poznatog kao tvrdog pregovarača nije ništa novo. Radio je to i drugim igračima.

Zagreb, 051016. 
Aerodrom Pleso.
Odlazak Hrvatske nogometne reprezentacije na kvalifikacijsku utakmicu s Kosovom.
Na fotografiji: Marko Rog.
Foto: Goran Mehkek / CROPX
Goran Mehkek / CROPX

Sevilla je stvarala pritisak da dobije prava na Roga, ali ovog časa ishodila je jedino njegov talent. Prema najavama danas bi sve trebalo biti formalizirano jer na kraju je Sevilla ipak pristala na takav posao, na sasvim običnu posudbu. Rog je u Napoliju dvije i pol sezone, u tekućoj je startao tek četiri puta u Serie A, neigranje mu je kroničan problem.

Sevilla igra u Barceloni u srijedu u Kupu, gdje brani 2:0 iz prve utakmice, nije isključeno čak da se Rog pojavi u avionu i krene na taj dvoboj jer trener Pablo Machin ima problema s ozljedama. Tako javljaju novinari koji prate ekipu sa Sanchez Pizjuana.

Budu li riješene sve formalnosti. Iako možda nije suvišno, makar tek reda radi, staviti malu ogradu - ako se De Laurentis još jednom ne predomisli pa sve stopira do kraja. S njim se nikad ne zna, dok nije potpisano, nije gotovo. Sljedeća utakmica je već u subotu sa Celtom u Vigu.

Linker
04. svibanj 2024 00:47