Ronald Goršić/Cropix
ZABAVA U DOBA KORONE

VELIKI KVIZ ZA NAJVEĆE POZNAVATELJE HNL-A Možete li nabrojati najbolje strijelce domaćeg prvenstva po sezonama?

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. ožujak 2020. 16:25

Cijeli svijet je stao, pa tako i sportski. Samo se u pojedinim državama svijeta održavaju ozbiljna sportska događaja pa su svi oni zaljubljenici u natjecanje ostali bez svoje doze dnevne zabave. No, to nas ne sprječava da se svejedno ne natječemo jedni s drugima.

Kako bi vam ponudili barem malo zabave u ovim vremenima, na Sportskim novostima ćemo vam sljedećih dana ponuditi nekoliko sportskih kvizova. Da testiramo vaše znanje, ali i da se malo svi zajedno zabavimo.

Današnji kviz je posvećen najboljim strijelcima Hrvatske nogometne lige. Znamo svi da je najviše golova u povijesti ovog natjecanja, njih 146, postigao Davor Vugrinec. Slijedi Igor Cvitanović sa 126 golova pa Joško Popović sa 111, a troznamenkasti broj golova još ima Miljenko Mumlek - 106.

No, mi vas ne tražimo da nabrajate igrače po vječnoj listi, nego tražimo da se sjetite najboljih strijelaca po sezonama, od 1992. do 2019. Ali da bi stvar napravili zanimljivijom i malo težom, tražimo iz svake sezone po tri najbolja strijelca. U onim sezonama gdje je više igrača dijelilo treće mjesto, upisana su četiri, a u dvije sezone imamo i po pet igrača. Ukupno je to 97 imena, a svatko s 80% pogođenih može se smatrati pravim HNL znalcem.

Linker
20. travanj 2024 00:21