Getty Images / Getty Images
KAMO ZA VIKEND?

VELIKI MADRIDSKI DERBI ZA DRUGO MJESTO PRIMERE, MANCHESTER CITY PROTIV CHELSEAJA Kramarić i Hoffenheim odlaze u goste zahuktaloj Borussiji Dortmund

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 09. veljača 2019. 10:57

Dva “povezana” derbija ovoga su vikenda na rasporedu u Španjolskoj i Njemačkoj - Borussia i Bayern dočekuju ozbiljne momčadi, Real i Barcelona odlaze na ozbiljna gostovanja. U Premiershipu, Manchester City sutra igra s Chelseajem...

Borussia (D)- Hoffenheim (sub, 15.30)

U prošlom kolu Bundeslige Borussia je izvukla remi u Frankfurtu, Bayern je iz Leverkusena ispraćen s tri komada u mreži i razlika između dvije momčadi narasla je na sedam bodova. Borussia je u međuvremenu ispala iz Kupa, fokus je sužen na prvenstvo i osminu finala Lige prvaka (Tottenham), a na Westfalen sada stiže Hoffenheim koji ove sezone u prvenstvu igra ispod očekivanja. Na računu im je trenutno 29 bodova, dovoljno za osmo mjesto i osam bodova minusa za posljednjim mjestom koje bi ih moglo odvesti u Ligu prvaka. - Nije sve tako sivo. Ali do sada nismo ispunili naše ciljeve i razočarani smo.

DORTMUND, GERMANY - DECEMBER 15: Paco Alcacer (middle) of Dortmund reacts with l-r Jadon Sancho, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Marco Reus and Thomas Delaney after the 1-0 lead during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and SV Werder Bremen at the Signal Iduna Park on December 15, 2018 in Dortmund, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Getty Images

Bit će teško, na Westfalenu često od buke ne možete čuti ni vlastite riječi, ali pokušat ćemo doći do pobjede - kaže Julian Nagelsmann, trener Hoffenheima. Nagelsmannov oprez ima solidan temelj, jer Borussia je u prvenstvu još uvijek neporažena na Westfalenu.

Bayern - Schalke (sub, 18.30)

- Bayern ove sezone u prvenstvu neće izgubiti utakmicu - rekao je Christian Heidel, sportski direktor Schalkea, kada je u 4. kolu Bayern njegovu momčad u Gelsenkirchenu pobijedio s 2-0. Kontekst je danas, međutim, bitno drugačiji, barem kada je u pitanju momčad Nike Kovača. (Schalke se dosljedno probija kroz sezonu u osrednjosti, s očiglednim problemima u realizaciji). Bayern, dakle, ne ulijeva apsolutno povjerenje kao na samom početku sezone i bit će zanimljivo vidjeti može li Schalke nešto “ušićariti” na gostovanju u Münchenu.

Soccer Football - DFB Cup - Third Round - Hertha BSC v Bayern Munich - Olympiastadion, Berlin, Germany - February 6, 2019  Bayern Munich's Javi Martinez and team mates celebrate after the match   REUTERS/Hannibal Hanschke  DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Hannibal Hanschke / REUTERS
Bayern

Atlético Madrid - Real Madrid (sub, 16.15)

Atlético u gradski derbi ulazi s teretom drugog poraza u sezoni (u prošlom kolu kod Betisa), Real na krilima vrlo dobrog prvog poluvremena na Camp Nouu u prvoj utakmici polufinala Kupa. U slučaju pobjede, Real će zasjesti na drugo mjesto tablice, na poziciju na kojoj ove sezone nije proveo previše vremena. Posebni dodaci? Domaći debi Morate protiv bivšeg kluba. Solari je ove sezone već vodio jedan El Derbi Madrileño. U trećoj ligi, u gostima, 2-2. Dvostruki strijelac - Vinicius.

Manchester City - Chelsea (ned, 17.00)

City još uvijek napreduje na sva četiri fronta, za što se cijena u prvenstvu, primjerice, platila u četiri navrata. Jednu je izvršio upravo Chelsea, 2-0 na Stamford Bridgeu, i to s posjedom lopte od 39 posto. Sličan ishod ovoga puta baš i nije izgledan, momčad Maurizija Sarrija tresu turbulencije, a na posljednja dva gostovanja (protiv Arsenala i Bournemoutha) gol-razlika im je minus šest.

Soccer Football - Premier League - Everton v Manchester City - Goodison Park, Liverpool, Britain - February 6, 2019  Manchester City's Kyle Walker in action with Everton's Richarlison  Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

Athletic Bilbao - Barcelona (ned, 20.45)

Dan i pol prije utakmice na Camp Nouu znat će kako je završila utakmica između Atlética i Reala, dakle kakva je situacija na drugom mjestu i u kojoj će brzini biti potrebno odigrati u Bilbau. Messi i Dembele i dalje su upitni.

Linker
04. svibanj 2024 10:10