Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
IZLAZNI TRANSFERI

VELIKI PETAK NA RUJEVICI Rijeka u istom danu ostala bez dva člana prve momčadi! Evo koliko iznose transferi koji potvrđuju promjene u hrvatskom prvaku

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. siječanj 2018. 00:25

Iako je sve slutilo da petak prvog tjedna u 2018. godini neće donijeti službene potvrde transfera, Rijeka je u petak kasno navečer finalizirala dva izlazna posla. Marko Vešović prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor na tri i pol godine s Legijom iz Varšave, a Josip Mišić ugovor na pet i pol godina s lisabonskim Sportingom. Iz riječkog prvoligaša nije bilo službene potvrde, ali sad već bivši prvotimci Rijeke sami su se javili.

- Potpisao sam ugovor s Legijom na tri i pol godine – javio se prvi Vešović oko 21.30 sati, pa sat vremena kasnije s krajnjeg zapada Europe i Josip Mišić.

- Gotovo je, igrač sam Sportinga, potpisao sam na pet i pol godina.

Rijeka je tako unutar sat vremena ostala bez dva itekako važna igrača iz prošlosezonske formacije, pritom i zaradila solidan novac. Od Vešovićevog transfera inkasirat će između 400 i 600 tisuća eura, od transfera Josipa Mišića oko tri milijuna eura. Uz neke bonuse ovisne o učinku, vjerojatno postoji i nekakav postotak od transfera.

I dok je priča oko Eleza i Vešovića aktualna već nekoliko tjedana, u Mišićevom slučaju obrat se dogodio vrlo brzo. Svemu je kumovala neodlučnost Sparte čiji su predstavnici nedavno boravili na Kvarneru ali nisu uspjeli zadovoljiti potraživanja čelnika Bijelih. Ipak, ako ništa drugo potaknuli su Sporting da “doda gas“ i osigura usluge još jednog igrača Rijeke nakon Stefana Ristovskog.

Kada se sve zbroji Rijeka je od Mišića i Vešovića inkasirala oko 3,5 milijuna eura, Elezov transfer trebao bi donijeti u riječku blagajnu još tri milijuna eura (treba umanjiti dio koji pripada igraču), a na Rujevici se nadaju barem dio uloženog povratiti i kada je riječ o Florentinu Mateiju. U svakom slučaju, Rijeci će izlazni prijelazni rok omogućiti sasvim dovoljno sredstava za onaj ulazni dio gdje se uz Čolaka i Capana traže još stoper, desni branič i jedan veznjak. Nakon odlazaka na redu bi trebali biti dolasci.

Linker
03. svibanj 2024 23:00