Gianni Infantino
 REUTERS/Arnd Wiegmann
NIJE JEDINI

VELIKI PLANOVI ČELNIKA ŠPANJOLSKE LIGE MOGLI BI PASTI U VODU Prvi čovjek svjetskog nogometa nije nimalo oduševljen njihovom idejom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2018. 11:01

Već je neko vrijeme poznata priča da Španjolci pokušavaju promovirati svoju ligu na američkom tlu, a to su namjeravali postići tako da bi dio utakmica La Lige odigrali u SAD-u.

Postojao je i plan da se utakmica Barcelone i Girone odigra 26. siječnja u Miamiju. Katalonski klubovi su pristali na taj potez, dok preostale ekipe iz jedne od najjačih liga svijeta nisu bile pretjerano oduševljene idejom.

Naime, planovi čelnika La Lige bili su da svaki klub u budućnosti odigra barem jednu utakmicu u SAD-u, no sve to bi moglo vrlo lako pasti u vodu, barem ako ćemo suditi prema posljednjim izjavama predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

"Više bih volio u SAD-u gledati dobru utakmicu MLS-a nego neku iz La Lige. Nogomet je sport u kojem je princip da domaće utakmice igraš na svom terenu, a ne u nekoj stranoj državi. Oko svega postoji procedura i još nije odobren zahtjev La Lige. Pričekat ćemo sve dok ne dobijemo nešto službeno i tek onda krećemo u razmatranje", prenosi ESPN izjave Infantina.

Linker
18. travanj 2024 07:28