Ronald Gorsic / CROPIX
PALA ODLUKA ARBITRAŽNOG SUDA

VELIKI PREOKRET I POBJEDA DINAMA - ODBJEGLI MODRI DRAGULJ MORA SE VRATITI NA MAKSIMIR Kontroverzni slučaj mogao bi završiti visokim kaznama!

OBRAT Silno talentiran mladić koji je iz Dinama preselio u Bešiktaš još je igrač maksimirskog kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2019. 22:10

Sjećate se Ajdina Hasića? Mladića, velikog talenta, koji je naprasno otišao iz Dinama prije nešto više od godinu dana, tjednima i mjesecima povlačila se ta priča po medijima. Išla je ovako: Dinamo je na kućnu adresu poslao Hasiću i njegovoj obitelji prijedlog novog istovremeno raskid važećeg ugovora, trebala je to biti samo formalnost. No, Hasićevi nisu potpisali novi ugovor, ali jesu raskid staroga, mahali papirom da je dečko slobodan igrač i da napušta Dinamo.

Mnogi su se pitali kako se Modrima mogao dogoditi takav gaf, tražili su u klubu krivca, tko je i kako pogriješio? Momak je otišao, nije se više vratio, u međuvremenu je postao punoljetan, a prije nekoliko mjeseci pojavila se informacija da je potpisao za Bešiktaš. Uskoro su u eter puštene i njegove fotografije na treningu istanbulskog kluba, činilo se da su Hasić i njegovi zastupnici pobijedili Dinamo i da se prašina slegnula, da je Dinamova najava pravne borbe zbog, kako su rekli, čiste prevare bila - lajanje na mjesec.

A onda je ovih dana stigla pravomoćna presuda Arbitražnog suda HNS-a, koji je nadležan u ovom slučaju. U presudi jasno stoji kako je ugovor Dinama i Ajdina Hasića pravovaljan i na snazi do 17. siječnja 2020.!

- Potvrđujemo da smo zaprimili pravomoćnu odluku Arbitražnog suda u slučaju Hasić, koja je u potpunosti potvrdila naše početne tvrdnje o ništetnosti raskida ugovora s igračem. Nakon konzultacija s odvjetnicima odlučit ćemo se za daljnje korake u svrhu zaštite kluba i njegovih interesa - službena je izjava koju smo jučer dobili u Maksimiru.

No, naravno da tu nije kraj, ova bi sapunica tek mogla dobiti novi zaplet. Ne sumnjamo da će Hasići tražiti nove odgovore, pokušati na višoj instanci, ali u problemima bi mogao biti i Bešiktaš. S obzirom na to da se već neko vrijeme pretpostavlja da je Hasić u Turskoj i da trenira s Bešiktašem, za što postoji potvrda u fotografijama i na društvenim mrežama, može se dogoditi da će turski klub završiti pod FIFA-inim sankcijama te da će morati i Dinamu platiti visoke "penale".

Bešiktaš Instagram

Znamo da je zabranjeno pregovarati s igračem pod ugovorom, potpisati drugi ugovor dok potvrđeno da je prijašnji raskinut, ove bi akrobacije mogle Turke skupo stajati. Kažnjavala je u FIFA u prošlosti već Real, Barcelonu, Atletico, Chelsea..., mogao bi na tu listu doći i Bešiktaš. Iako za Bešiktaš nikad nije službeno potpisao, što znači da ni Turci nisu bili sasvim sigurni u ishod postupka. Ali, samim time što su ga vrbovali, što je trenirao s njima, ima osnova za kaznu.

Hasić je u Dinamo došao s 14 godina, odmah se vidjelo da se radi o velikom talentu, pokazivao je klasu u svim uzrastima, još 2. listopada prošle godine igrao je za Modre i u juniorskoj Ligi prvaka protiv rumunjskog Viitorula, a onda je uslijedio spomenuti preokret. Raskinuo je ugovor i otišao, uvjeren da je slobodan igrač.

Arbitražni Sud kaže drugačije, čeka se nastavak priče. U kojoj najviše pati mali Hasić, za Bešiktaš ne smije igrati, hoće li se uskoro vratiti u Dinamo?

Linker
08. svibanj 2024 04:25