Damir Krajač/CROPIX
NEDOSTATAK POGODAKA

VELIKI PROMAŠAJI MODRIH Osim trenera, Mamić na zimu mora kupiti pravog napadača

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 04. studeni 2013. 11:43

Niti 3-0 protiv Lokomotive nije bilo dovoljno da Zoran Mamić pohvali svlačionicu. Svjestan kako HNL utakmice služe isključivo kao uigravanje za one europske, mlađi Mamić koristi svaku priliku da oplete po igračima.

Protiv Dragovoljca nije valjao pristup i egoizam napadača koji su igrali privatne utakmcie za osobnu statistiku, dok se protiv Lokomotive nije poštovao plan iz svlačionice.

Dogovorili smo kako ćemo se brzo vraćati u obranu nakon gubitka lopte i da ćemo raditi puno profesionalnih prekršaja. Kada pred ekipu staviš nešto što nije jako teško, a oni to ne ispune onda dobiješ ovakvo prvo poluvrijeme - sipao je žuč Zoran Mamić.

Čop ne može zabiti

Drugo poluvrijeme bilo je donekle prihvatljivo, ali za to je zaslužna i Lokomotiva koja nije bila niti sjena momčadi s Poljuda tjedan dana ranije. Zakazali su Lokosi pristupom i samo dali povod onima koji ih etiketiraju kao statiste kada igraju s Dinamom.

Subotnji gradski derbi pokazao je kako Dinamo i dalje ima evidentan problem s napadačima, prije svega s Čopom koji je izgubio golgetersku formu s početka sezone. Protiv Lokomotive je ušao u četiri čiste prilike i nije zabio. Prvo je probao s lobom. Potom je nakon povratne lopte Pivarića fulao cijela vrata. Onda mu je pobjegla lopta u kaznenom prostoru da bi prije izlaska iz igre već svladao Šarliju, ali i promašio…

Zamijenio ga je Fatos Beqiraj koji je u pola sata kreirao tek jednu opasnu situaciju, dok je nešto konkretniji bio Ante Rukavina sa sjajnim pogotkom u finišu utakmice. Ofenzivni dio Dinama je problem s kojim se čelnici kluba moraju suočiti u zimskom prijelaznom roku. Dolazak pravog strijelca u zimu nužan je zbog uigravanja za sve ono što „modre“ čeka slijedeće ljeto…

Antolić opravdao šansu

No, ima i lijepih priča u svlačionici pod jugom. Od kada je Mamić preuzeo uzde prve momčadi evidentan je napredak veznog reda, prije svega Marcela Brozovića i Domagoja Antolića. I dok je Brozović i prije imao fond utakmica, ali je s formom dugo vremena bio na „vi“, mladi Antolić je tek sada uhvatio kontinuitet nastupa. Povjerenje je veznjak počeo vraćati s kamatama.

Protiv Lokomotive je konačno zabio gol što je bio šlag na tortu serije dobrih nastupa u posljednje vrijeme.

Atmosfera je sve bolja a za to su zaslužne pobjede. Prvi smo na ljestvici i postali smo „lovina“ za sve ostale - zaključio je Antolić.

Linker
26. travanj 2024 14:19