AP
NAPETA ZAVRŠNICA

VELIKI RASPLET SEZONE 20 hrvatskih reprezentativaca može doći do trofeja!

Budući da je Štimac najavio kako će se bolje upoznati s vrlinama Gregoryja Sertića, ne treba zanemariti da i njegov Bordeaux čeka četvrtfinale Kupa s Lensom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2013. 10:20

Mario Mandžukić prvi je od hrvatskih reprezentativaca osvojio trofej u 2013. godini, ujedno je istaknuo kandidaturu za najvažniji pehar godine u kolekciji Hrvata jer njegovo postignuće u Bundesligi s trona može skinuti jedino naslov prvaka Europe. Do kojeg je u prilici doći on s Bayernom ili Luka Modrić s Realom iz Madrida.

U završnicu klupskih sezona sa šansom da se domogne pehara ulazi čak 19 igrača koje je Igor Štimac stavljao na popis otkako je preuzeo nacionalnu vrstu, a toj brojci treba pridodati i Gregoryja Sertića, potencijalnog budućeg člana Vatrenih. Svi zajedno ganjaju još 25 trofeja. Ipak, nitko nije u prilici uzeti titulu prvaka u tako jakoj ligi kao što je Njemačka. Naši sigurni laureati u državnim prvenstvima bit će Darijo Srna i Eduardo da Silva sa Šahtarom u Ukrajini, te Ivan Kelava, Josip Šimunić, Arijan Ademi i Sammira s Dinamom u Hrvatskoj. Manuel Pamić ima lijepe šanse sa Spartom budući da su vodeći u Češkoj, a male, simoblične izglede pripisat ćemo i Dejanu Lovrenu s Lyonom. Makar teorije nisu ispucane do kraja, Modrić s Realom ili Kranjčar i Vida s Dynamom iz Kijeva više se ne mogu nadati osvajanju nacionalne lige.

Najviše Hrvata stacionirano je u završnicama domaćih kup-natjecanja. Stipe Pletikosa i njegov Rostov u ruskom četvrtfinalu sudaraju se s Terekom iz Groznog kod kuće 16. travnja, u Ukrajini u istoj fazi Šahtar ima za rivala Karpaty, a Dnjipro naših Ivana Strinića i Nikole Kalinića sastaje se s Volynom. Posebno intrigantno bit će nam njemačko polufinale, s jedne strane Mario Mandžukić u Bayernu, s druge Ivica Olić, možda i Ivan Perišić u Wolfsburgu. U Grčkoj Gordon Schildenfeld jako dobro igra, a PAOK izvrsno kotira. U ligi su drugi, doduše predaleko da bi ugrozili Olympiacos, međutim, u Kupu u polufinalu idu na Asteras Tripolis, koji je opasan, treći, dakle odmah iza njih na tablici. Manuel Pamić osim u prvenstvu, do trofeja može i u drugom nadmetanju, rival među osam najboljih im je Sigma iz Olomouca.

Mateo Kovačić ove se zime priključio Interu, iz Europske lige eliminirao ih je Tottenham, međutim, mladi veznjak ima šansu odmah u prvoj sezoni dokopati se trofeja u Italiji. U poluzavršnici Kupa predstoji im uzvratna utakmica s Romom. U Rimu su poraženi 2:1, a nakon tog ogleda koji je na programu 17. travnja uspješniji će se za trofej sučelici s Lazijom, trenera Hrvata Vladimira Petkovića. Tu su, u borbi i dvojica igrača Hajduka Franko Andrijašević i Mario Maloča, u srijedu gostuju kod Slavena Belupa u nadmetanju za Rabuzinovo Sunce.

Budući da je izbornik Igor Štimac najavio kako će se bolje upoznati s vrlinama Gregoryja Sertića te ga eventualno i pozvati za utakmicu sa Škotskom, ne treba zanemariti da i njegov Bordeaux čeka četvrtfinale Kupa s Lensom. Prema tome, u najboljem raspletu 20 Štimčevih pulena okončalo bi sezonu s trofejom.

Linker
17. lipanj 2024 00:43