ROBIN VAN LONKHUIJSEN AFP
SITUACIJA SE STABILIZIRA

VELIKI SASTANAK UEFE! GLAVNA TEMA - POVRATAK EUROPSKIH LIGA Jedna stvar u čitavoj priči će biti najvažnija: 'Moguće je planirati ponovno pokretanje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2020. 10:29

Uefa će u ponedjeljak održati novi veliki sastanak, a glavna tema razgovora bit će povratak europskih liga. Nizozemska i Francuska još su ranije odlučili završiti svoja prvenstva, pa je tako u Ligue 1 već proglašen prvak, kao i putnici u sva europska natjecanja dok je u Nizozemskoj sezona poništena u potpunosti.

Nedavno se spomenutima pridružila i Beligija, ali sve su to odluke vlade. Podsjećamo Uefa je u travnju potvrdila da njezina radna skupina predviđa povratak prvenstava prije nego li se na scenu u kolovozu vrate Liga prvaka i Europska liga.

Uefa je također zamolila sve saveze najjačih europskih nogometnih liga da do 25. svibnja iznese planove o nastavku natjecanja koji moraju sadržavati točne datume povratka na teren. Osim navedenog rečeno je kako se moraju osigurati određeni zdravstveni uvjeti za čitav europski nogomet.

- Definitivno je moguće planirati ponovno pokretanje natjecanja odgođenih za vrijeme pandemije Covid19 - kazao je profesor Mayer.

Svoj je povratak prva najavila Bundesliga koja će se vratiti 16. svibnja, a svi se nadaju da će njihov recept slijediti uskoro i Italija te Španjolska gdje su nogometaši započeli s treninzima.

Linker
18. travanj 2024 18:35