Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
NEUER JE 'UPAO'

VELIKO IZNENAĐENJE NA KONAČNOM POPISU AKTUALNIH SVJETSKIH PRVAKA U Rusiju ne putuje zvijezda vrijedna 90 milijuna eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2018. 15:22

Iznenađujuću odluku donio je izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw uoči SP-a u Rusiji.

Naime, kao i svi izbornici Löw je morao skratiti popis i objaviti imena 23-ojice igrača koji idu na Mundijal u Rusiju, a ne njemu nema 22-godišnjeg krilnog igrača Manchester Cityja.

Mnoge je ovakva odluka iznenadila, posbeice jer je iza Sanea sjajna sezona u kojoj je upisao 10 golova i 15 asistencija u 32 premierligaške utakmice za aktualnog engleskog prvaka, a Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 90 milijuna eura.

Na popisu se našlo ime vratara Manuela Neuera iako je u zadnjih devet mjeseci skupio tek jedan nastup, u subotu u utakmici s Austrijom, a otpali su i vratar Bernd Leno, napadač Nils Petersen i branič Jonathan Tah.

Svjetski prvaci Nijemci pripremat će u talijanskim Alpama, u petak igraju zadnju pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom u Leverkusenu. Njemačka je u skupini F sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom.

NJEMAČKI POPIS ZA SP

VRATARI: Manuel Neuer (Bayern Muenchen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St Germain).

BRANIČI: Jerome Boateng (Bayern Munich), Matthias Ginter (Borussia Moenchengladbach), Jonas Hector (Cologne), Mats Hummels (Bayern Munich), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Ruediger (Chelsea), Niklas Suele (Bayern Munich).

VEZNJACI: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Mueller (Bayern Munich), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sebastian Rudy (Bayern Munich), Mesut Ozil (Arsenal).

NAPADAČI: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Timo Werner (RB Leipzig).

Linker
06. svibanj 2024 09:06