REUTERS
SJAJAN UDARAC

VIDEO: ATLETICO SLAVIO U DERBIJU, NAPOLI SE VRATIO NA VRH Mladi Argentinac eurogolom donio pobjedu za približavanje Barceloni i udaljavanje od Reala!

Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2018. 00:26

U derbiju 22. kola Primere u Madridu su nogometaši Atletica svladali Valenciu s 1-0 i došli na devet bodova od vodeće Barcelone.

Obračun druge i treće momčadi ljestvice nije ponudila atraktivan, već vrlo čvrst nogomet. Susret je odlučio sjajan pogodak Argentinca Angela Correje, koji je u 59. minuti pogodio same rašlje gola gostiju.

Za Atletico je cijelu utakmicu odigrao Šime Vrsaljko. Vodi Barcelona s 58 bodova, Atletico je drugi s 49, a Valencia je ostala treća s 40 bodova.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

Napoli ponovo preuzeo vrh ljestvice

Nogometaši Napolija vratili su se na prvo mjesto Serie A nakon što su u susretu 23. kola na gostovanju pobijedili 'fenjeraša' Benevento 2-0.

Napoli je rutinski stigao do pobjede, a golove su zabili Dries Mertens (20) i Marek Hamšik (47). Marko Rog je za Napoli zaigrao od 75. minute, a u posljednjim trenucima je opasno zaprijetio suparničkim vratima udarcem sa 20-tak metara, no pucao je preko gola.

Napoli je ovom pobjedom na vrhu ljestvice preskočio Juventus koji je nešto ranije pobijedio Sassuolo 7-0. Najbolji igrač utakmice bio je argentinski napadač Gonzalo Higuain koji je zabio tri gola (63, 74, 84), dva puta je Andreu Consiglija svladao Sami Khedira (24, 27), a među strijelce su se upisali i Alex Sandro (9) te Miralem Pjanić (38). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret za Juve.

Na ljestvici vodi Napoli sa 60 bodova, Juventus na drugom mjestu ima 59 bodova, dok je Lazio treći sa 46 bodova i utakmicom manje. Benevento je na začelju sa svega sedam bodova.

Linker
05. svibanj 2024 02:43