Reuters / Reuters
VELIKI RASPLET LIGE PRVAKA

VIDEO: BARCA DOŽIVJELA NOVU KATASTROFU! JUVE PONIZIO KATALONCE U TORINU Mandžo asistirao za drugi gol 'novom Messiju', a starom sada treba novo čudo

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. travanj 2017. 10:14

JUVENTUS - BARCELONA 3-0 (2-0)

TORINO. Stadion Juvetusa. Sudac: Marciniak (Poljska)

STRIJELCI: 1-0 Dybala (7), 2-0 Dybala (22), 3-0 Chiellini (55)

ŽUTI KARTONI: Alves, Mandžukić, Khedira, Lemina (Juventus); Suarez, Iniesta, Umtiti (Barcelona)

JUVENTUS: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado (Lemina 73), Pjanić (Barzagli 89), Dybala (Rincon 81), Khedira, Mandžukić - Higuain

BARCELONA: Ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Mathieu (Andre Gomes 46) - Rakitić, Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

--------------------------------------------------------------

Može li Barcelona prirediti još jednu senzaciju i u uzvratu nadoknaditi gotovo izgubljenu situaciju u koju su se sinoć uvukli? Odgovor ćemo dobiti za sedam dana jer Juventus je vrlo dobrom utakmicom, na temelju čvrste obrane i brzih otvaranja prema naprijed, ostvario veliku pobjedu protiv Barcelone (3:0) i napravio ogroman korak prema polufinalu Lige prvaka. Potpuno zasluženo, jer iako je Barcelona imala svoje prilike, Juventus je bio bolja momčad a katalonski ponos odigrao još jednu utakmicu koju su obilježila taktička lutanja Luisa Enriquea.

Juventus je sjajno otvorio utakmicu i imao ulazak iz utakmice po receptu Massimiliana Allegrija. Visoki pritisak kojeg je Stara dama nametnula od samog početka rezultirala je lijepim pogotkom već u 7. minuti. Cuadrado je imao obilje prostora na desnoj strani, proigrao Dybala koji je primio loptu leđima okrenut golu pa majstorski iz okreta pogodio dalji kut Ter Stegena - 1:0.

Bila je to ogromna injekcija samopouzdanja Juventusu čiji su kompaktni blok i brza otvaranja stvarala puno poteškoća Barceloni koja je u zadnjoj liniji još jednom djelovala suviše ranjivo. Igra s tri igrača u zadnjoj liniji, u trenucima kada je Barca imala loptu, nije se pokazala pretjerano efikasnom, iako su gosti već karakteristično imali veći posjed lopte, zadnja linija s Chiellinijem i Bonuccijem, uz doprinos Alexa Sandra i Danija Alvesa, dobro je zatvarala sve koridore prema Buffonu. Ipak, kada bi trenutak genijalnosti pokazao Lionel Messi, poput onog u 21. minuti kada je gurnuo loptu kraj čak šest igrača Juventusa, ali je vratar Juventusa sjajno obranio veliku priliku Inieste.

Kazna je stigla u idućem napadu, Mandžukić je osvojio obilje prostora na lijevoj strani pa povratnom loptom pravovremeno proigrao Dybalu koji je s 15-ak metara sjajnim udarcem pogodio bliži kut - 2:0.

Pokušao je Luis Enrique s Andre Gomesom umjesto Mathieua na poluvremenu isprovocirati promjenu, Barcelona je i imala nekoliko opasnih udaraca koji nisu išli u okvir gola, ali Juventus je ponovo bio neumoljiv kada bi osvojio loptu i brzo se otvorili. Baš onako kako je Barcelona najčešće kažnjavala suparnike.

Nakon dva pokušaja Higuaina, Juventus je bolju igru u nastavku naplatio u 55. minuti iz prekida. Pjanić je ubacio iz kornera, Chiellini se iz zagrljaja s Mascheranom izborio za poziciju pa glavom uz pomoć vratnice pogodio za 3:0.

Barcelona je nakon trećeg pogotka Juventusa krenula po pogodak koji bi im povećao nadu u mjesto u polufinalu, u 68. minuti Buffon je obranio sjajnu priliku Suarezu, a u nastavku akcije Chiellini zaustavio rukom udarac Neymara, ali za Marciniaka nije bilo jedanaesterca. Nije bilo ni više ozbiljne prilike za Barcelonu, iako je lopta često kružila pred kaznenim prostorom domaćina a nekoliko ubačaja “šetalo“ ispred Buffona, Juventus je uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom i obranio ogromnu prednost uoči uzvrata na Camp Nou.

Mario Mandžukić je za Juventus odigrao još jednu odličnu utakmicu, dok se Ivan Rakitić često gubio u taktičkom neredu koji je vladao u Barceloninom veznom redu.

Linker
27. travanj 2024 11:53