Tučnjava navijača u Osijeku

 Facebook/hooligans.cz
DOGOVORENI OKRŠAJ?

VIDEO Brutalna tučnjava navijača u Osijeku: Ljudi padali po podu, parkom odzvanjali teški udarci

Mi smo purgeri, najjači smo, najjači - čuje se u završnom dijelu jednog od dva objavljena videozapisa
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 20. ožujak 2023. 05:57

Futsal Dinamo je u petak deklasirao Osijek rezultatom 6:2 u dvoboju 16. kola 1.HMNL-a, a čini se kako je, osim u dvorani Zrinjevac, gdje se utakmica održavala, bilo "dinamično" i u obližnjem osječkom parku. Tamo je, naime, došlo do masovne tučnjave, a sudionici su, prema svemu sudeći, bili pripadnici Bad Blue Boysa i Kohorte.

Na Facebook stranici "Hooligans.cz" osvanula su dva videozapisa s mjesta događaja. Jedan video, u poprilično skromnoj rezoluciji, prikazuje okršaj dviju skupina čiji su pripadnici obučeni mahom u crne odjevne predmete.

Na drugoj, nešto dužoj, snimci može se vidjeti kako se pripadnici jedne grupe udaljavaju, odnosno - bježe. U tom bijegu ostavljaju jednog od svojih članova, koji pada na pod, a potom ga pripadnici druge skupine masovno udaraju i "cipelare". Iako se cijela situacija ne vidi najbolje, jasno se čuju nemili zvukovi brojnih udaraca. U završnom dijelu videa čuje se i kako pripadnici grupe koje je ostala na mjestu događaja pjevaju "Mi smo purgeri, najjači smo, najjači", iz čega se može zaključiti da se navjerojatnije radi o BBB-ima.

Ako je suditi prema onome što piše u opisu navedenih videozapisa, u tučnjavi je sudjelovalo 40 navijača s jedne i druge strane, a deblji su kraj izvukli domaći predstavnici.

Linker
05. ožujak 2024 22:33