Arsenal zaleđe

 BEIN SPORTS
ARTETA JE BIJESAN

Video: Čitava Engleska priča o propustu koji bi Arsenal mogao koštati naslova, kako je ovo uopće moguće?

Jesu li objasnili zašto ga nisu sudili? Ne, nisu. Frustrirajuće je - rekao je Arteta
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 12. veljača 2023. 11:11

U 23. kolu Premier lige Arsenal i Brentford odigrali su 1:1, a utakmicu na Emirates stadionu obilježila je situacija iz 74. minute, kada je Ivan Toney postigao izjednačujući pogodak za goste.

Momčad Mikela Artete povela je u 66. preko Leandra Trossarda, a osam minuta kasnije Toney je poravnao golom koji je trebao biti poništen. Brentfordov je centarfor, naime, iz neposredne blizine zabio u nebranjenu mrežu, a asistirao mu je Christian Norgaard - koji se, u trenutku kad mu je Ethan Pinnock prethodno spustio loptu, nalazio u evidentnom zaleđu.

VAR soba je pregledavala Toneyjev pogodak, ali je, unatoč tome, napravljen težak previd budući da je gol priznat. Skandalozan propust ide "na dušu" VAR suca Leeja Masona, koji je "zaboravio" u povući offside liniju u akciji koja je prethodila pogotku i tako napravio nevjerojatan propust. Njegova greška utoliko je veća ako uzmemo u obzir da je Arsenal vodeća momčad engleskog prvenstva, koja se s Manchester Cityjem bori za naslov, te bi "topnicima" dva boda bez kojih su nepravedno ostali na subotnjoj utakmici mogla biti presudna u toj borbi.

- VAR je provjeravao je li bilo zaleđa u začetku akcije i je li Pinnock blokirao Gabriela. Gledali su je li bilo prekršaja i zaključili da ga nije bilo, te da stoga sudac Peter Bankes nije napravio jasnu i očitu pogrešku. Međutim, prije postizanja pogotka, Norgaard, koji je dodao Toneyu, nalazio se u zaleđu. Istina je da VAR nije u potpunosti istražio linije i to se računa kao ljudska pogreška. Da su crtali linije, gol bi bio poništen zbog zaleđa - rekao je za Daily Mail engleski sudački ekspert Chris Foy.

U Arsenalovom taboru, dakako, bijesne zbog skandaloznog propusta.

- Pogledao sam snimku i to je zaleđe. Jesu li objasnili zašto ga nisu sudili? Ne, nisu. Frustrirajuće je, ali vjerojatno će imati neko objašnjenje tijekom tjedna - rekao je razočarani Arteta nakon utakmice s Brentfordom, pa nastavio:

- Navikneš se na jedna pravila i držiš ih se, a onda se odjednom promijene. Ne znam, kasno je sad za sve. Gol je priznat, izgubili smo dva boda. Sad više nije ne bitno je li bilo zaleđe ili ne jer je sve prošlo.

Arsenal se nalazi na vrhu premierligaške ljestvice s 51 bodom, a slijedi ga City s 45 (i utakmicom više), koji danas u 17:30 igra s jedanaestoplasiranom Aston Villom. Međusobni okršaj Arsenala i "građana" na rasporedu je u srijedu (20.30) i utrka za titulu engleskog prvaka mogla bi se značajno zahuktati.

Linker
13. svibanj 2024 04:34