Screenshot
LOŠE VIJESTI IZ SLOVENIJE

VIDEO: DINAMO DOŽIVIO NEUGODAN PORAZ PROTIV NAJJAČEG PROTIVNIKA NA PRIPREMAMA Pogledajte kako se ozlijedilo veliko pojačanje Modrih

Prošloga ljeta Dinamo se od Moravskih toplica i Murske Sobote oprostio pobjedom nad Cracovijom (1:0) autogolom u zadnjoj minuti. Ove godine priča se okrenula, poljski je prvoligaš, četvrtoplasirana momčad prvenstva, slavio istim rezultatom. Iskoristili su Poljaci jednu od rijetkih grešaka Dinamove obrane i vratara Zagorca i uspjeli do kraja preživjeti Dinamov pritisak i sačuvati vodstvo.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2019. 20:09

DINAMO - CRACOVIA 0:1 (0:1 - Van Amersfoort (9)

MURSKA SOBOTA. Stadion Fazanerija. Bez gledatelja.

DINAMO: Zagorac (od 62. Horkaš) - Pinto (od 31. Šitum), Lešković, Dilaver (od 62. Perić), Leovac (od 62. Gvardiol) - Franjić (od 62. Gjira) - Hajrović, Ćuže, Atiemwen (od 62. Đurasek), Oršić (od 62. Marin) - Gavranović. Trener Nenad Bjelica

CRACOVIA: Peškovič - Ferraresso, Dytiatiev, Helik (od 37. Datković), Siplak - Dimun - Čečarić, Lusiusz, Hanca, Van Amersfoort - Piszczek (još su igrali: Hrosso, Rapa, Wdowiak, Jablonsky, Gol, Dabrowski, Budzinski, Lopez, Lopes, Pik). Trener: Michal Probierz.

Sudac: Matej Kapun (Slovenija)

Žuti kartoni: Pinto (28), Leovac (31)

Ušli su Dinamovi nogometaši u utakmicu kao da se igra za bodove, pristup je bio odličan, bili su Modri željni igre. Na prijepodnevnom treningu vježbali su prekide i već u 57. sekundi mogli su povesti iz prekida. Požrtvovni i vrlo motivirani Hajrović koji je išao na svaku loptu pa čak ušao i u 'ćarku' s poljskim igračima, vrhunski je ubacio s desne strane. Točno na glavu Gavranovića, koji je gađao suprotni kut, ali je Cracovijin vratar nekako to uspio izbaciti u korner.

Dobar je Dinamo bio tih prvih desetak, često pred suparničkim šesnaestercem, u visokom presingu. Poljaci su prijetili iz kontri, a poveli su brzo, nakon pogreške Dinamove obrane, prije svih vratara Zagorca. Loše je ispucao loptu na Franjića koji ju je izgubio, a kad se Zagorac mogao ispraviti htio je u padu izbiti loptu.

Ozljeda i izlazak Pinta dogodio se u 30. minuti sureta

Sve se to odvijalo na 25 metara od gola, Zagorac nije uspio izbaciti, lopte se domogao van Amersfoort i s te udaljenosti pogodio praznu mrežu. Malo je taj gol sputao Modre, Cracovia je opet bila opasna iz kontri, dva-tri puta došla pred Zagorca. Sad je Dinamov vratar bio koncentriran, prvo je spasio bacanjem u noge, drugi put je obranio težak udarac sa 16 metara.

Igralo se obostrano vrlo anagžirano, intenzitet je bio visok s obzirom na fazu priprema, bilo je i čvrstih startova, uklizavanja, dobrih pokušaja. Mogao je do pogotka Dinamo, više puta. Opet uigrana akcija iz prekida, Hajrović je ubacio, Leovac ostao sam na drugoj strani šesnaesterca i opalio iz voleja. Išla je lopta u okvir, pogodila nekoga od Poljaka. Onda je dvaput opasno pucao, a Cracovijin vratar Peškovič oba puta bio fantastičan. Nakon pola sata ostao je Bjelica bez Ive Pinta, osjetio je zatezanje u burnom mišiću, u igru je ušao Šitum. Pintova ozljeda prema prvoj dijagnozi ne bi trebala biti ozbiljnija.

Cracovijin je trener promijenio većinu momčadi već na poluvremenu, Bjelica je čekao do 62. minute, no Dinamo je nastavio s ozbiljnim pristupom, baš kao da je pobjeda neophodna, igralo se uglavnom na suparničkoj polovici, međutim nisu Modri uspjeli zabiti. Pucali su Đurasek, Ćuže, Oršić, Gjira... u matnoj situaciji odbila se lopta Andriću od noge. No, ostalo je 0:1. Ipak, kad se sve zbroji nitko nije posebno zakazao, a neki su opet oduševili. Hajrović je bio najzapaženiji, ponovno je taj 'mali' Gvardiol pokazao kakav se talent krije u njemu! Vrlo dobar bio je Đurasek, solidan Atiemwen... Sve u svemu, Dinamovoj izvedbi nedostajao je samo pogodak.

Inače, iako je utakmica bila službeno bez gledatelja, na tribinama se našlo ponešto svijeta. Uglavnom ljudi iz oba kluba, domaćini iz Mure. Bio je tu stalni gost Mladen Frančić, alli došao je i Dario Šimić, nismo ga ovdje očekivali.

- Došao sam kao predsjednik Sindikata vidjeti u kakvim uvjetima rade moji članovi. Ako treniraju po velikoj vrućini, morat ćemo ih nekako zaštititi - našalio se Šimić te dodao:

- Ma došao sam malo vidjeti utakmicu, zanima me kako izgleda Dinamo.

Naravno, posebno su ga zanimali mladi igrači, znatiželjan je Šimić što 'nudi' maksimirska mladost. A što se vrućine tiče, prijepodne su Modri uistinu trenirali po paklenoj vrućini, no, popodne je donijelo osvježenje. Otvorilo se nebo iznad Murske Sobote dva sata prije utakmice, a onda još jednom i u prvom poluvremenu. Jaki pljusak tada je malo poremetio kombinatoriku jednima i drugima, no, brzo su se snašli, a kad je kiša prestala opet smo gledali vrlo zanimljivu utakmicu. S konačnim dojmom da je Dinamo u drugom dijelu potpuno nadigrao Cracoviju, međutim, u slovenski je dio priprema startao porazom.

Izvjesno je da je Cracovia, koja će igrati u prvom pretkolu Europske lige i najjači Dinamov suparnik na pripremama, stoga se mogu očekivati i pozitivniji rezultati. Iako je dojam sigurno bio bolji od tih 0:1.

Linker
27. srpanj 2024 02:33