Tonio Teklić (lijevo)
 Ante Čizmić/Cropix
PRIPREMNE UTAKMICE

VIDEO: 'DVA POGOTKA SOLINSKOGA TIĆA...' Hajduk uvjerljiv u prvoj pripremnoj utakmici, Rijeka slavila na krilima Mamića i Čolaka

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. lipanj 2019. 22:39

Nema boljeg i većega gosta od Hajduka za proslavu 100 godina kluba iz Dalmacije. Zato je drugoligaš iz Solina na svoju veliku proslavu pozvao upravo splitske Bijele. Na plus 30 u ljetno poslijepodne, na najduži dan u godini, između dva državna praznika, skupilo se 1000 gledatelja na fešti Modrih s Jadra i prvoj pripremnoj utakmici Hajduka ovog ljeta.

Hajduk je u Solin došao u najjačem sastavu Uprave, stigli su Bijeli s darovima, ali nedostajalo je sedam igrača. Oreščanin je doveo momčad bez Caktaša i Ismajlija, reprezentativaca koji imaju produžen odmor, zatim Posavca i Bradarića koji su sa mladom reprezentacijom, teže je ozlijeđen Svatok, a zbog lakših ozljeda izostali su Tahiraj i Mikulić. Bijeli u sastavu nisu imali nijednog lijevog beka, pa je od prve minute tu ulogu dobio veznjak Emir Sahiti, a poslije 20-ak minuta prešao je Lopez na beka, Sahiti u sredinu, a Nejašmić na stopera.

Da će Hajduk imati problema na defenzivnom lijevom boku, potvrdio je Vlatko Šimunac u 36. minuti. Prošetao se pokraj Lopeza, ušao u kazneni prostor posluživši natrčalog Barišića kome nije bilo teško s pet metara loptu plasirati u mrežu. Nemoćan je bio Duka za izjednačenje Solina, a presretan je bio 19-godišnji Mario Barišić, inače sin Ljube Barišića, jednog od najboljih igrača malog nogometa u gradu na Jadru. Anulirao je tim pogotkom Barišić vodstvo Hajduka koje je u 24. minuti potpisao igrač s brojem 24 na dresu, Stanko Jurić. Na poluvrijeme se tako otišlo s 1:1.

U svečarskoj utakmici Oreščanin je imao priliku isprobati i trećeg lijevog beka, jer drugo poluvrijeme u toj je ulozi započeo Anthony Kalik. Ali, da ne bi bilo dvojbe, sve probleme je riješio Tonio Teklić. Prvo za 2:1, a onda i za 3:1 nakon sat vremena igre. Dva gola solinskog tića Teklića, vikao je spiker na radost svih nazočnih.

Promijenile su se momčadi u nastavku (kapetan Hajduka bio je Josip Bašić), pa je i trener Solinjana Boris Pavić koristio sedam juniora. Do kraja dvoboja zgoditkom Gyurcsa na asistenciju Jaira postavljeno je konačnih 4:1 za Bijele, a moglo je biti i puno više po šansama u finišu.

Solin - Hajduk 1:4 (1:1)

SOLIN Stadion Pokraj Jadra. Gledatelja 1100. Sudac: Toni Bešker. Pomoćnici: Alen Jakšić i Ivan Taraš. Četvrti Jurica Matoš. Delegat: Marin Matijević (svi Solin). STRIJELCI: 0:1 - Jurić (24), 1:1 - Barišić (36), 1:2 - Teklić (57), 1:3 - Teklić (59), 1:4 - Gyurcso (73).

SOLIN: Jelić, Tomić, Bauk, Mastelić, Ninčević, Zoungrana, D. Jurić, Taraš, Barišić, Šimunac, Tomas (još su igrali: Guć, Pezo, Munitić, Gulišija, Veljača, Kapetanović, Brdar, Luetić, Šošić, Grubišić, Ožegović, Simpson). TRENER: Boris Pavić.

HAJDUK: Duka, Lopez, Hamza, Nejašmić, Šego, Juranović, Delić, Špikić, S. Jurić, Sahiti, Radić. Još su igrali: Ljubić, Gyurcso, Palaversa, Beširović, Jajiro, Kalik, Dellova, Pašić, Vušković, Teklić, Jradi. TRENER: Siniša Oreščanin.

I Rijeka krenula pobjednički, odlični Mamić i Čolak

Nogometaši Rijeke pobjedom (3:1) krenuli su u novu sezonu, na Rujevici su porazili novog slovenskog prvoligaša Bravo i krenuli bildati snagu i samopouzdanje za utakmice koje će uvelike odrediti tijek ove sezone. Bila je to tipična prijateljska utakmica u kojoj su treneri u svakom poluvremenu isprobali po jednu momčad, pri čemu su Bijeli uvjerljiviji bili u nastavku.

U prvom dijelu Bijele je na nuli zadržao Andrej Prskalo koji je u dva navrata pokazao da je u dobroj formi, pa u nastavku pokrenuo Petar Mamić. Nakon što je Gorgon u 55. minuti jedan njegov ubačaj s poludistance poslao pokraj gola, minutu kasnije je Mamić iz slobodnog udarca s 18 metara precizno pogodio donji kut - 1:0.

Rijeka je u drugom poluvremenu osjetno digla ritam igre, takvo što se na neki način i očekivalo budući da su ušli Župarić, Tomečak, Gorgon i Čolak, pa s ovim potonjim i povećala vodstvo. Pavelić je u 70. minuti spretno produžio jednu loptu do napadača Rijeke, ovaj je povaljao suparničkog braniča pa mirno poentirao kraj Vekića - 2:0. Čolak je priču zaključio u 82. minuti kada je nakon još jednog solo prodora s 18 metara preciznim udarcem uz vratnicu pogodio za 3:0. Gosti su u zadnjoj minuti postigli počasni pogodak. (Iz Rijeke Mateo Sučić).

Linker
25. travanj 2024 11:58