UTUČENI ISLANĐANI

VIDEO: Eidur Gudjohnsen se oprostio od reprezentacije i briznuo u plač

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. studeni 2013. 09:32

Mnogo su očekivali. Zaista to nije bila fraza jer nakon što su izgubili svaku nadu da će otići u Brazil, tužna su lica napuštali maksimirsku svlačionicu.

- Istina, potpuno smo shrvani, zaista smo bili uvjereni da ćemo proći Hrvatsku . Međutim, odigrali smo daleko najgoru utakmicu ove kvalifikacijske kampanje i to nas je još više dotuklo. Nakon dvoboja smo sjeli u svlačionicu toliko smoždeni da nismo prozborili niti jednu riječ - iskren je bio vratar gostiju Halldorsson.

Gylfi Sigurdsson je iskreno kazao:

- Hrvatska je zasluženo pobijedila, bila je bolja momčad i njeno slavlje ne treba dovesti u znak pitanja. Nakon što smo se našli u rezultatskom zaostatku, vjerovali smo da bi Mandžukićevo isključenje moglo donijeti više prostora za preokret, međutim Hrvati su i tada digli gas i zapravo nam nisu dopustili ništa. Koliko god to bilo teško priznati, drugi je pogodak na kraju bio ključan, nakon njega smo potonuli...

Eidur Gudjohnsen sa 35 godina na leđima mogao je ostvariti snove generacije, a sebe vječno upisati zlatnim slovima u povijest islandskog nogometa.

- Pokazalo se da je Hrvatska kvalitetnija, ali i iskusnija momčad. Pozdravljam njezin plasman na SP.

Gudjohnsen je pred TV kamerama rekao da je odigrao posljednju utakmicu za islandsku reprezentaciju i nakon toga se - rasplakao. Video pogledajte OVDJE!

Linker
19. svibanj 2024 07:39