I CAHILL UPITAN ZA EURO

VIDEO Englezi sredili Belgiju, Turska razbila Portugal, rapsodija Nizozemaca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2012. 23:02

Posljednju provjeru uoči Eura engleska nogometna reprezentacija odradila je protiv Belgije na Wembleyju. Slavili su s 1-0 pogotkom Dannyja Welbecka, no Engleze brine rani izlazak s terena Garryja Cahilla...

Napadač Manchester Uniteda Danny Welbeck svojim je premijernim pogotkom u dresu nacionalne momčadi istaknuo kandidaturu za mjesto u početnoj postavi "tri lava", barem što se tiče prvih dvaju utakmica u skupini u kojima neće biti njegova klupskog kolege Waynea Rooneya.

Na dodavanje još jednog igrača "crvenih vragova" Ashleya Younga, Welbeck je pravovremeno utrčao u kazneni prostor Belgijanaca i lijepo prebacio istrčalog vratara Mignoleta u 37. minuti.



E-B footyroom.com by footyroom

No, engleski izbornik Roy Hodgson nakon susreta je ipak zabrinut zbog događaja iz 17. minute. Tada je na Garyja Cahilla, koji je gradio loptu ispred svog vratara Joea Harta natrčao Dries Martens, te ga gurnuo s leđa. Branič Chelseaja potom se svom silinom sudario s Hartom, te je odmah napustio igru. Prebačen je u bolnicu na snimanje čeljusti kako bi se što prije ustanovila težina njegove ozljede, a prema prvim informacijama pretrpio je i lakši potres mozga.

Nizozemska nogometna reprezentacija na sjajan je način odradila posljednju provjeru uoči Europskog prvenstva. Isto se ne može reći i za Portugal...

Nizozemci su sa 6-0 deklasirali Sjevernu Irsku u Amsterdamu, dok je Portugal u Lisabonu izgubio od Turske 3-1.

Već do poluvremena "tulipani" su imali vodstvo 4-0 dvama golovima Robina van Persieja, te jednim Ibrahima Afellaya i Wesleyja Sneijdera. U nastavku se Afellay upisao u strijelce drugi put, a točku na i postavio je napadač Feyenoorda Ron Vlaar na asistenciju Barceloninog krilnog igrača.

Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom nisu mogli imati neuvjerljiviju uvertiru u Euro na kojem će zaigrati u "skupini smrti" zajedno sa Nizozemskom, Njemačkom i Danskom. Nakon što su prije tjedan dana odigrali tek 0-0 protiv Makedonije, sada su izabranici Paula Benta poraženi kod kuće od Turske.

Bio je Portugal dominantna momčad, kako u posjedu lopte (58%), tako i udarcima prema golu (27-5), ali Turci su koristili svoje prilike. Dvama golovima napadača Toulousea Umuta Buluta vodila je Turska 2-0 nakon 52 minute igre. U 57. minuti smanjio je Nani na asistenciju Ronalda, a u 64. minuti dosuđen je jedanaesterac za Portugal nakon prekršaja Emrea Belozoglua nad Miguelom Lopesom. Izvođač je bio Ronaldo, ali je udarac s bijele točke Realove zvijezde u donji desni kut pročitao i obranio Volkan Demirel.

U samoj završnici susreta u 88. minuti postignut je i četvrti gol i to nakon zbrke u portugalskoj obrani. Ricardo Costa je pri šeprtljavom pokušaju izbijanja lopte napucao suigrača Pepea neposredo pred gol-crtom, pa se defenzivcu Reala pripisuje autogol.

Pripremne utakmice:

Danska - Australija 2-0 (Agger 32-11m, Bjelland 68)

Nizozemska - Sjeverna Irska 6-0 (Van Persie 11, 29, Sneijder 15, Afellay 37, 52, Vlaar 78)

Engleska - Belgija 1-0 (Welbeck 37)

Poljska - Andora 4-0 (Obraniak 13, Lewandowski 37, Blaszczykowski 39-11m, Wasilewski 77)

Portugal - Turska 1-3 (Nani 57 / Bulut 35, 52, Pepe 88-ag)

Engleska - Belgija 1-0 (Welbeck 37)

Linker
23. rujan 2024 19:21