BITI ILI NE BITI

VIDEO: 'GOSPODINE BURIĆU, STRAHUJETE LI OD OTKAZA AKO IZGUBITE U SUBOTU?' Trener Hajduka po prvi put javno odgovorio na najvruće pitanje na Poljudu!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2019. 14:50

Trener Hajduka Damir Burić najavio je danas na Poljudu za njega posebnu utamicu. U Split u 15. kolu HNL-a stiže Osijek (15.00) kao prvi u nizu od tri teška protivnika, jer nakon tog dvoboja Hajduk igra s Dinamom u Zagrebu, a potom 30. 11. dočekuje Rijeku.

Burić je nakon dva uzastopna poraza protiv Gorice pod veliki pritiskom, a pitanje o otkazu nije mogao izbjeći niti na današnjoj presici.

Strahuje li od najgoreg scenarija u slučaju poraza protiv Osijeka?

"Ja sam samo skoncentriran na ono što je u mojoj domeni, a to znači svakodnevni rad s momcima, što mi je iznimni gušt. Ja mislim da je momčad dobro reagirala i da će dobro reagirat. Naš jedini cilj je pobijediti tu utakmicu u nedjelju i ja ne mogu kazat kako ćemo pobijediti. Ja sam želim tu pobjedu, momčad želi tu pobjedu i dat ćemo sve od sebe, vjerujte mi, dat ćemo sve od sebe da izađemo kao pobjedinic. i to je to", rekao je Burić.

VIDEO: Jurica Radić

"Ovaj tjedan je bio jako težak. Puno smo pričali, analizirali. Nadam se da smo se skupili nakon ove dvije utakmice, imamo veće mogućnosti što se tiče igrača. Mislim da smo u stanju izvesti sastav koji je u stanju pobijediti Osijek. Nema Posavca, Bulosa i Josipa Bašića. Svi ostali su tu. Razočarani smo, kada vidiš neke scene... Morali smo te situacije prožvakati, ali osjetio sam na treningu da momci žele ovu pobjedu. Svakodnevni rad mi je satisfakcija".

Tko bi trebao stati na gol u nedjelju?

"Znate neke informacije, razmišljamo o tome. Izabrat ćemo najbolju opciju za momčad, više od toga ne mogu reći".

Osijek?

"Jako su puno investirali u momčad, imaju puno kvalitete. Imaju bezbroj napadača na klupi, a kamoli na terenu. Vidjeli smo protiv Rijeke su ulaskom dvojice igrača s klupe preokrenuli rezultat u svoju korist. Ta nam je utakmica pokazala što protivnik može, ali mi smo spremni na sve".

Pobjeda bi zacementirala drugo mjesto, a poraz bi vam mogao donijeti otkaz?

"Ja se koncetriram samo na ono što je u mojoj domeni. Fokusiran sam na trening, na rad s momcima, što mi pruža gušt. Samo želim pobjedu u nedjelju, momčad to želi. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo".

Trener Osijeka traži pobjedu u, prema njegovim riječima, 'atmosferi linča'?

"Svaka momčad vidi svoju šansu. Osijek je dobra i kvalitetna momčad, sigurno će biti zanimljiva utakmica i neće završiti 0:0".

Je li Ljubić u konkurenciji?

"Potpisao je ugovor i od tog je dana automatski član naše momčadi. Ovim putem čestitke što smo uspjeli takvog jednom mladog i talentiranog golmana vezati za nas".

Zašto Bradarić nije kapetan i zašto Juranović izvodi prekide?

"Ja mislim da su naše baš jako oružje prekidi. Protiv Gorice smo imali četiri, pet situacija gdje je fenomenalno izvedeno, ali slučajnost i sreća je spasila Goricu".

Dojam je da je dio igrača u posljednje vrijeme podbacio?

"Svakodnevni trening i rad te utakmice ti daju odluke. Ti igrači na koje ste mislili, odnosno mislim da znam na koje igrače mislite. Ti igrači dolaze u dobre situacije, što je pokazatelj određene kvalitete te je samo pitanje trenutka kada će sve doći na svoje".

Predsjednik vam je dao uvjetno povjerenje. Koliko ste uspjeli svlačionicu sačuvati od tih stvari i koja je poruka navijačima?

"Ja moram jednostavo momčad fokusirati isključivo samo na utakmicu. Što ću govoriti oko nas što se događa? Svaki dan je nešto novo, nastojim to ne čitati i ne gledati. Nastojim se fousirati samo na ono na što ja mogu utjecati. Mogu samo pomoći da pripremim momčad i da u nedjelju pobijedimo".

Navijači vam prilično zamjeraju defenzivnu igru, zato su vas pozivali s tribine. Možete li reći konkretnije kakva je situacija s napadačima?

"U slučaju da se kod nas dogodi neka ozljeda kao ona Jradija ili Eduoka, onda već imamo malo opcija. Igrači kao što je Stanko Jurić ili Hamza koji su odigrali dobro. Glupo je opravdavati se, krpamo se s onim što imamo. Bulos je stigao od prvog dana, on nama nije pojačanje, niti je tu. Ali, moramo se nositi s tim i naći način za iskoristiti opcije koje imamo".

Nema naznaka da je u svlačionici nekakav bunt. Možete li probuditi momčad?

"Razočaranje u Gorici je bilo veliko, ali ne možete reći da momci nisu htjeli. Mi smo se bacali na glavu, mi smo dominirali, mi smo tražili gol. Razlika je između ne htjeti i ne moći. U napetoj smo situaciji, jedva čekamo utakmicu, ima dosta otvorenih pitanja oko sastava. To je pozitivan naboj kojeg trebamo prenijeti na teren".

Trener Osijeka je rekao da mu nedostaje obiteljska atmosfera na tribinama? To je poprilično hrabra izjava ako se zna da na južnoj tribina Poljuda nerijetko bude više gledatelja nego na svim ostalim utakmicama HNL-a zajedno.

"Svaka momčad koja dođe kod nas osjeti što je ambijent i ljepota igre. Igra se u pravom nogometnom ambijentu, tako da je svakome veliki doživljaj doći na Poljud i svi odigraju bolju utakmicu ovdje jer ih povuče atmosfera. Što se toga tiče, mi smo jedna prava nogometna publika. Kod nas doći igrati i uživati u igri je užitak svakome. Ne bih želio da Osijek uživa u igri, ali volio bih da oni koji dođu uživaju u atmosferi"..

Jeste li za VAR?

"Jesam. Sigurno sam za VAR".

Posavec je out?

"Da, Posavca nisam spomenuo. Josip ima problem s vratnom kralježnicom i želim mu brzi opravak".

Šestorici igrača prijeti treći žuti za Dinamo?

"Tako nam je bilo i zadnji put, jako slična situacija. Ovo je repriza, smijemo se svi. Ali tako je kako je, morat ćemo se nositi s tim. Idemo dati sve od sebe, ne misliti na to".

Možemo li pozvati navijače da dođu na Poljud jer je Hajduk još uvijek na dobro putu da dođe do postavljenog cilja? Može li se reći da je čaša polupuna, a ne poluprazna?

"To ste jako lijepo rekli. Pozivamo naše vjerne navijače da nas dođu podržati, mi ćemo dati sve od sebe. Mi želimo s tom pobjedom zacementirati mjesto na tablici i pokazati da smo doma druga momčad. Kada tako bude u gostima biti će i bolje, vjerujte da radimo na tome svakodnevno. Ne mislimo o porazu i gledamo isključivo prema naprijed. Kada vam se dogode neke stvari kao u prošlim utakmicama, toliko toga ti ne ide. Onda kažeš sam sebi, idemo raditi. Nismo nijednu utakmicu dobili na "thank you", sve smo dobili zasluženo. Volio bih jednom pobijediti na sreću, 1:0 udarcem s 30 metara. Mene bi razapeli".

Kako komentirate smjenu Nike Kovača?

"Prvo, doći u Bayern, to je jako teško. U samom startu, to treba respektirati. Mi kao Hrvati moramo biti ponosni što imamo čovjeka koji vodi tako veliki klub. To će u budućnosti biti jako teško izvedivo. Moraju izrasti novi naraštaji igrača i trenera da možeš doći u situaciju voditi taj klub. Niko je odradio jako dobar posao. On je prije svega izvanredan čovjek. Danas su izgleda druge stvari bitne. Mislim da rad trenera nije toliko bitan, bitno je... Neću sada reći što. Ja se držim Nike, ako treba poginuti, ali biti ću pravi nogometni trener. A ove ostale stvari, nije na meni da odlučujem. Treba uvijek ostati svoj, pošten, iskren i s namjerom napraviti pozitivne stvari. Mislim da bi Niko ponovno postao prvak s Bayernom i osvojio duplu krunu. Vidjeli ste da su mu igrači Eintrachta rekli da je njegova zvijezda puno sjajnija u Frankfurtu, nego u Munchenu. Ja uvijek kažem da ima jedna pametna tiha manjina, a ima i jedna glasna, ali mala manjina. To je to, vidjet ćemo koja će pobijediti", za kraj je rekao strateg Bijelih.

Linker
20. travanj 2024 00:48