CROPIX
U LOVU NA BODOVE

VIDEO: HAJDUK BEZ VEĆIH PROBLEMA SVLADAO INTER NA POLJUDU Kožulj i Erceg zabili za važnu pobjedu Bijelih

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 27. studeni 2016. 10:21

Hajduk je ponovno treći, preskočen je Osijek. U dominantnom, uvjerljivom stilu svladan je Inter koji se "provukao" u konačnom rezultatu. Mogli su i lošije proći Zaprešićani koji su bitno oslabljeni istrčali na Poljudu. Ali, sve su to prvotimci momčadi koja slovi kao "mini hit jeseni", premda taj epitet nisu opravdali na Poljudu.

Pobjedom nad skromnim Interom Bijeli su dobili dodatnu dozu samopouzdanja pred Kup dvoboj sa Splitom u srijedu u Parku mladeži. Još je bitno naglasiti kako su Bijeli nakon dugo vremena riješili jednu utakmicu u prvom dijelu bez nervoze i napetosti Čak štoviše, gosti su izgledali sasvim nemoćni preokrenuti 0:2 nakon prvih 45 minuta, što se u nastavku i jasno potvrdilo.

Unatoč trenerovoj najavi, istrčao je Hajduk još jednom bez Lovre Kalinića, u konkurenciji za utakmicu nije se našao ni Marko Čosić, dok je trener Marijan Pušnik neposredno pred utakmicu saznao za bolest u obitelji zbog čega je nakon susreta hitno otputovao kući u Dravograd. Ipak se Pušnik uspio koncentrirati na utakmicu koju su Bijeli otvorili sa jasnom ambicijom što prije postići pogodak.

Ostavio je Pušnik na klupi afrički tandem Said - Ohandza koji je posljednje zgoditke postigao još krajem rujna, a povjerenje je poklomio Vlašiću i Ercegu kao krilnim igračima uz "dvetku" Futacsa. Inter se predstavio u očekivanom čvrstom defanzivnom bloku, sa osam igrača iza lopte stisnutih u 10-ak metara ispred kaznemog prostora vratara Čovića. Ali, na centru su spremni za kontru čekali Puljić i Kolar, te hitri Blažević na desnom krilu. Inter je vrebao pogrešku, odbijenu loptu iz obrane, a Hajduk je pokušavao kroz sredinu, pa malo preko lijevog boka. Ali, u prvih pola sata nismo vidjeli pravu opasnost. Sve dok se nije ukazao Kožulj.

Pogodak 23-ogodišnjaka iz Mostara stigao je u situaciji koja nije "misrisala" na veću opasnost, niti se činilo da bi Čović mogao po loptu u mrežu. No, pokriven je bio vratar gostiju, Komorski mu je blokom skrio loptu i Hajduk je poveo. U Šest minuta poslije, već je na semaforu svjestilo 2:0. Hajduk je iz dva udarca sa distance odlučio utakmicu. Veznjaci Intera dopustili su ulazak Kožulju, potom i šut Savvasu za prevagu dvoboja. Premda je Hajduk istrčao sa trojicom napadača, prelomila se utakmica u sredini terena. Dva šuta za tri boda. Pošteno, jer Inter u prvom dijelu nije nijednom ugrozio Stipicu.

U nastavku su gosti izašli sa nešto većom ambicijom, međutim prava uzbuđenja ipak su se događala pred vratima Čovića. Kreirao ih je Erceg, ali ostao je na jednom pogotku, onom iz prvog dijela. Prvo je prihvatio ubacivanje Tudora, pa atraktivnim lažnjakom dvaput okretao Mesfina i onda zapucao u Čovića. Potom je vratar gostiju ispod grede izvadio Ercegov pokušaj glavom. Imao je i Said dvije velike šanse prekinuti golgeterski post, ali u finišu je pogodio samo vanjski dio mreže. Zaista je dobro Inter prošao na Poljudu, posebno u drugom dijelu kada je ostavio više prostora za polukontre. Nešto je spasio Čović, nešto nisu Bijeli znali ugurati u mrežu, ali sveukupno čista pobjeda. Hajduk nije briljirao, ali je dominirao i zasluženo upisao drugu pobjedu zaredom. A sada Kup za ostanak u nadi trofejnog proljeća.....

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. svibanj 2024 14:44