SCREENSHOT Screenshot
S OSMIJEHOM NA LICU

VIDEO: Ivanušec stigao na potpis ugovora, dočekali ga oduševljeni navijači, zna se kad bi mogao debitirati

Hrvatski reprezentativac do kraja dana trebao bi obaviti preglede i biti službeno predstavljen
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 12:21

Na oduševljenje navijača Feyenoorda, Luka Ivanušec u petak je kročio na nizozemsko tlo. Sudeći po medijskim izvještajima prethodnih dana, fanovi su već počeli strahovati da se 9,3 milijuna eura vrijedan transfer (uz 15 posto od buduće prodaje) iz Dinama neće ostvariti, no laknulo im je nešto prije podneva, kada se hrvatski reprezentativac sa šalom Feyenoorda pojavio u zračnoj luci Schiphol.

Ivanušec je stigao u pratnji svog oca i menadžera Marka Naletilića, a odmah po odlasku s aerodroma zaputit će se u Rotterdam na liječničke preglede, nakon čega slijedi potpis četverogodišnjeg ugovora u poslijepodnevnim satima, zatim i službeno predstavljanje u novom klubu.

U zračnoj luci dojučerašnjeg dinamovca dočekala je skupina navijača u potrazi za fotografijama i potpisima, a Luka se s osmijehom na licu odazvao na zahtjeve prisutnih i saslušao tople poruke dobrodošlice. Ivanušec je na putu za Nizozemsku praćen poput istinske zvijezde. Čitavog jutra Twitterom su se širile raznorazne mape njegova kretanja, sve dok nije stigao u Schiphol.

Nizozemci imaju velika očekivanja od našeg reprezentativca, analitičari Voetbala već su utvrdili da bi Ivanušec mogao biti "x-faktor" momčadi pod vodstvom Arnea Slota.

Vrlo je vjerojatno da Ivanušec neće debitirati već u nedjelju, kada Feyenoordu slijedi dvoboj drugog kola Eredivisie protiv Almere Cityja, stoga je najizglednije da će Vatreni prvi put odjenuti dres novog kluba 3. rujna na gostovanju kod Utrechta.

Dinamo napušta poslije 173 nastupa u svim natjecanjima, tijekom kojih je postigao 37 pogodaka i upisao 20 asistencija. Obje rubrike obogatio je na oproštajnoj utakmici četvrtka u 3:1 pobjedi Dinama nad praškom Spartom u playoffu Europske lige.

- Feyenoord me jako želio, imam osjećaj da je treneru i klubu stalo do mog dolaska. Prvaci su Nizozemske i nastupaju u Ligi prvaka, vjerujem da je to dobar korak u mojoj karijeri - poručio je Ivanušec tijekom posljednjih trenutaka boravka na Maksimiru, prije nego što se u suzama oprostio s ljubiteljima plavog kluba.

Linker
06. svibanj 2024 09:08