AP
KVALIFIKACIJE ZA EP

VIDEO Izrael pobijedio i izjednačio se sa Hrvatskom, Grčka nas preskočila

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. lipanj 2011. 22:54

Pobjedom nad Maltom 3-1 u Pireju, reprezentacija Grčke preuzela je od Hrvatske vodeću poziciju na ljestvici kvalifikacijske F skupine za Europsko prvenstvo.

Grčka sada ima 14 bodova na vrhu, a Hrvatska je druga s 13 bodova. Obje selekcije odigrale su šest utakmica. Izrael je također osvojio 13 bodova, ali je odigrao utakmicu više od Grčke i Hrvatske.

Giannis Fetfatzidis bio je dvostruki strijelac za Grčku protiv Malte. Prvi gol je zabio u 8. minuti udarcem lijevom nogom s desetak metara, a drugi u 64. minuti, opet s ljevicom i sa slične udaljenosti kao i kod prvog pogotka. Strijelac za domaću reprezentaciju bio je i Kyriakos Papadopoulos u 26. minuti, udarcem glavom iz blizine nakon slobodnog udarca kojeg je izveo kapetan Karagounis, dok je za Maltu poentirao kapetan Michael Mifsud u 54. minuti.

- Dominirali smo prvih 30 minuta i trebali smo zabiti više od dva gola. Ali nakon 35 minuta moji su igrači počeli trčati besciljno i igrati izvan svojih pozicija. Objasnili smo im na poluvremenu što treba popraviti, ali posve neočekivano vratili smo se još opušteniji i Malta je počela vjerovati – komentirao je grčki izbornik Fernando Santos, čijoj su momčadi grčki navijači nakon primljenog gola počeli zviždati izražavajući nezadovoljstvo. Ipak, to je kratko trajalo, budući je Fetfatzidis već deset minuta kasnije svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika.

- Mogli smo izbjeći tih loših 20 minuta koji su nas mogli skupo stajati – zaključio je grčki strateg.

Nakon šest odigranih utakmica Grci imaju 14 bodova, jedan više od drugoplasirane Hrvatske.

Nogometni reprezentativci Izraela, koje vodi francuski stručnjak Luis Fernandez, uspješno su obavili gostovanje u Rigi, te su u ogledu skupine F kvalifikacija za Euro 2012. pobijedili domaću Latviju 2-1.

Time se Izrael na samom vrhu ljestvice izjednačio s Hrvatskom. Obje momčadi imaju po 13 bodova, no razlika ipak postoji: Izrael je odigrao sedam, a Bilićeva momčad šest utakmica.

Otvorena se utakmica igrala na stadionu Skonta u Rigi. Latvija se nije postavila defanzivno, kako igraju kada im u goste dođu jače momčadi, već su osjećali da imaju šansu protiv Izraela. No, na kraju su se gosti pokazali boljima, točnije, nešto prisebnijima u završnicama akcija.

Isto tako, tri boda su Izraelu donijeli njihovi iskusni internacionalni igrači, pa im je tako vodstvo u 19. minuti omogućio Youssi Benayoun. Da Izrael još mirnije ode u svlačionicu pobrinuo se Ben Haim koji je u 43. realizirao jedanaesterac. Prije toga je Lazdinš u svom šesnaestercu srušio Shpungina.

U nastavku je Latvija smanjila, također preko penala, kada je precizan bio Cauna, a isti je igrač u sudačkoj nadoknadi mogao i izjednačiti, no pucao je pored vratiju.

Inače, u nastavku su obje momčadi mogle do novih pogodaka, ali je završilo s 2-1. Ukupno je Izrael imao sedamnaest šuteva prema suparničkim vratima, a Latvija sedam.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina F:

Latvija - Izrael 1-2 (Cauna 62-11m / Benayoun 19, Ben Haim 43-11m)

Grčka - Malta 3-1 (Fetfatzidis 8, 64, Papadopoulos 26 / Mifsud 54)

Redoslijed: 1. Grčka 14 (6), 2. Hrvatska 13 (6), 3. Izrael 13 (7), 4. Gruzija 9 (7), 5. Latvija 4 (6), 6. Malta 0 (6).

Linker
24. rujan 2024 00:35