IM/Hanza Media
DEČKO IZ SKROMNE OBITELJI

VIDEO: JEDNI KAŽU DA PODSJEĆA NA DE BRUYNEA, DRUGI DA JE NOVI DANI OLMO Jedan od najtalentiranijih mladih igrača Dinama na meti Intera i Arsenala

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. studeni 2019. 12:34

Dinamova nogometna škola već je godinama u samom europskom vrhu. Nabrajati koliko je igrača proizvedeno u Maksimiru, a koji su igrali ili još igraju za velike europske klubove uzelo bi previše prostora. Isto tako, u plavom klubu vode pametnu, mudru politiku kad se radi o komunikaciji mladih igrača s medijima.

Uglavnom se te dječake čuva od medijskog prostora, što je sasvim logično, radi se o mladićima koji tek sazrijevaju, a pojavljivanje u eteru nekima bi možda “pobrkalo lončiće”. Ali kad se pojave informacije da neke mlade momke već žele inozemni klubovi, onda je teško pobjeći od novinarskih upita.

Ovaj put radi se o Ivanu Šaraniću (16), Dinamovu kadetu kojeg bi u svoje redove željeli dovesti Inter i Arsenal! Radi se o “desetki” Hrvatske U-17, o momku koji je dio Dinamove generacije 2003. koja se uspoređuje s onom iz 1998. koja je do sada figurirala kao najbolja, a koju su predvodili naš reprezentativac Josip Brekalo, španjolski reprezentativac Dani Olmo, mladi reprezentativci Hrvatske Nikola Moro, Borna Sosa...

Modrić mi je uzor

Šaranić je u Dinamo došao s 12 godina, potječe iz skromne obitelji koja živi u selu Mahovu pokraj Siska, a kažu u plavom domu da igrom najviše podsjeća na Kevina de Bruynea, dok drugi drže da bi mogao postati “novi Dani Olmo”.

Šaranić je bio dio mlade U-17 vrste koja je prije nekog vremena prošla prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo, na turniru u Škotskoj momci Tomislava Rukavine pobijedili su Island 3:2, Armeniju s 4:0, te Škotsku s 2:1. Upravo u toj posljednjoj utakmici protiv domaćina Ivan je postigao pobjedonosni pogodak u prvoj minuti sudačke nadoknade. Uglavnom, radi se o jednom od najtalentiranijih mladih nogometaša Dinamove škole.

- Zaista sam jako sretan kako mi se razvija karijera. Ove sezone sam za kadete Dinama odigrao devet utakmica i zabio devet pogodaka, a vezni sam igrač, to me posebno raduje. Isto tako me posebno veseli taj pobjednički pogodak protiv Škotske - kaže nam skromni mladić.

U Zagrebu živi sa starijim bratom Zvonimirom, koji je također bio u Dinamu, a trenutno igra za Sesvete. - Nogometni uzor mi je Luka Modrić.

Iako je već sada na meti klubova kakvi su Inter i Arsenal, zanimljivo je razmišljanje ovog dečka.

- Znate što... Ja bih karijeru htio graditi u Dinamu. Eto, Dani Olmo je iz Barcelone došao u Dinamo, tu je gradio karijeru i vidite da je preko našeg kluba stigao do A reprezentativca Španjolske. Meni je ovdje super, radim s trenerom Jozom Bandićem, Dinamo je po meni najbolji za razvoj mladih igrača.

Rukavina: On može izrasti u vrhunskog igrača

Izbornik reprezentacije U-17 Tomislav Rukavina ovako priča o Šaraniću:

- Ivan je od samog početka u selektivnom procesu i uvijek je bio jedan od vodećih igrača te generacije 2003. Razvija se kvalitetno, ima ogroman potencijal. Tehnika mu je jaka strana, a isto tako je iznimno izdržljiv. Lijeva noga mu je izvrsna, odličan je u prekidima, ima vrhunski centaršut te udarac. Definitivno je jedan od predvodnika generacije, talent koji može prerasti u sjajnog igrača.

Linker
16. travanj 2024 23:34