REUTERS/Arnd Wiegmann
PRIJATELJSKA UTAKMICA

VIDEO: KAKAV POVRATAK MARIJA BALOTELLIJA U DRESU TALIJANSKE REPREZENTACIJE U Mancinijevom debiju 'probušio' golmana u prvom nastupu nakon 4 godine

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2018. 00:46

Kakav je to povratnički nastup bio.

Mario Balotelli odigrao je svoju prvu utakmicu za talijansku nogometnu reprezentaciju u četiri godine i obilježio ju sjajnim pogotkom u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije u švicarskom St. Gallenu.

U debitanskoj utakmici pod palicom novog izbornika Roberta Mancinija Balotelli je započeo susret, a u 21. minuti ispremiješao je obranu Saudijske Arabije i dalekometnim udarcem s nekih 18-ak metara promušio vratara Saudijske Arabije.

Bio mu je to 14. gol u 34. nastupu za talijansku reprezentaciju.

U 69. minuti Andrea Belotti zabio je za 2:0, a pokazalo se da je to bio pobjednički gol, budući je u 72. minuti Yaha Al Shehri zatresao mrežu Azzurra nakon velike pogreške njihove obrane na centru, konkretno Zappacoste.

U ostalim najzanimljivijim pripremnim nogometnim susretima igranim u ponedjeljak Francuska je slavila protiv Irske s 2-0, dok je Portugal odigrao samo 2-2 s Tunisom.

Francuzi, jedni od velikih favorita za naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u Parizu su s lakoćom dobili Republiku Irsku s 2-0. Oba pogotka pala su krajem prvog dijela - u 40. minuti je pogodio Giroud, a četiri minute kasnije gol je postigao Fekir.

Europski prvaci Portugalci odigrali su kod kuće, u Bragi, samo 2-2 protiv Tunisa. Portugalci su vodili s 2-0 golovima André Silva (22) i Joao Maria (34), no uporni Tunižani su pokazali kvalitet i spasili se poraza pogocima Anice Badrija (39) i Fakhredinea Ben Youssefa (64).

U Istanbulu je Turska pobijedila Iran s 2-1. Cenk Tosun (6, 50) je bio dvostruki strijelac za Turke, dok je Dejagah (92-11m) smanjio za Irance koji će igrati na SP-u. Južna Koreja je u Seulu slavila protiv Hondurasa s 2-0.

Linker
02. svibanj 2024 12:09