Foto: Boris Kovacev / CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME

VIDEO: KONAČNO RIJEŠENE SPORNE SITUACIJE S VELIKOG DERBIJA U MAKSIMIRU Jesu li golovi Dinama regularni i ima li Hajduk razloga za bijes? Evo odgovora!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2017. 19:03

Derbi Dinama i Hajduka stigao je u 4. kolu HNL-a, a na Maksimiru je završilo 3:1 za Modre. Kao i puno puta do sada najveća utakmica u hrvatskom nogometu ostavila je nekoliko 'repova'. Sporne situacije proanalizirao je sudački instruktor Tomislav Šetka u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme'.

Prva sporna situacija bio je prvi gol na utakmici. Već u osmoj minuti Ante Ćorić zabio je za 1:0 Dinama, a mnogi su mišljenja kako se radilo o zaleđu.

"Bez grafike je izrazito teško utvrditi radi li se ovdje o zaleđu, ili ne. Međutim, uvijek ponavljamo da pomoćni sudac u takvim situacijama kada je sve u praktički jednom milimetru, mora dati prednost napadaču. Kada ovdje povučemo grafičku crtu vidimo da je pomoćni sudac na pravom mjestu te da je noga igrača Hajduka u ravnini s koljenom igrača Dinama. U ovoj brzini kada igrač jedne momčadi ide prema golu, a obrambeni igrač od gola namještavajući zaleđe, izrazito je teško u pravom trenutku upućivanja lopte odrediti je li zaleđe, ili ne. Zato su sucima dati napuci kako se u tim situacijama daje prednost napadačima. Dakle, ovdje se ne radi o zaleđu", pojasnio je Šetka pa u videu kojeg možete pogledati ispod teksta predstavio primjer takvih naputaka Uefe pomoćnim sucima.

U videu pogledajte i ostale sporne situacije među kojima je i ozljeda Futacsa te sporni treći gol Dinama.

Linker
02. svibanj 2024 23:01