Marko Tolić
 Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
INTER PAO U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: LOKOSI DO TREĆE UZASTOPNE PRVENSTVENE POBJEDE UZ BRILJANTNU PARTIJU TOLIĆA Zabio hat-trick, a gol u sudačkoj nadoknadi je pravo remek-djelo

U utakmici 15. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive su pobijedili Inter iz Zaprešića s 3-1 (1-0) i probili se na treće mjesto.
Piše: HinaObjavljeno: 09. studeni 2019. 16:42

LOKOMOTIVA – INTER 3:1 (Tolić (26pen), 2-0 Tolić (72), 2-1 Conev (83), 3-1 Tolić (90+1))

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić - Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković - Jakić, Cokaj (od 50. Halilović) - Kastrati (od 71. Sammir), Tolić, Uzuni - Tuci (od 88. Budimir). Trener: Goran Tomić.

INTER (4-4-2): Frelih - Galić, Tatomirović, Savić, Čeliković – Bosec (od 87. Barić), Mazalović (od 77. Conev), Mlinar, Postonjski (od 62. Mitrović) - Ahmedi, Serderov. Trener: Samir Toplak.

Lokomotiva je povela u 26. minuti kada je Marko Tolić "panenkom" realizirao kazneni udarac, a isti igrač je povećao na 2-0 u 72. minuti, kada je prihvatio odbijenu loptu i s deset metara precizno pogodio lijevi kut vrata Intera. U 83. minuti Inter je smanjio preko Bugarina Borislava Coneva, a u 90. minuti junak dvoboja Tolić je došao do "hat-tricka" najljepšim potezom utakmice, lobom s 20 metara. Toliću je ovo četvrta utakmica zaredom u kojoj je strijelac.

screenshot HNTV

TREĆI POGODAK TOLIĆA POGLEDAJTE OVDJE!

Vodi Dinamo (31) ispred Hajduka (27), a Lokomotiva je sada treća s 25 bodova. Inter je ostao osmi s 11 bodova. Susret se igrao na stadionu u Kranjčevićevoj, a sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Interov trener Samir Toplak mirno je primio poraz svoje momčadi, realno ocijenivši utakmicu:

- Lokomotiva je znatno bolja momčad od nas, to se opet potvrdilo i domaćin je zasluženo pobijedio. Pokušali smo parirati koliko smo mogli, ali Lokosi su bili brži i čvršći, moji su dečki pokraj njih izgledali usporeno, pa je logično da smo bili i nekonkretni. I to je naš veliki problem, nadam se da ćemo u zimskoj stanci pronaći neka pojačanja, brže i živahne igrače, poput ovih kakve ima Lokomotiva. Ne uspijemo li, bit ćemo u velikom problemu, pred nama je grčevita borba za ostanak - rekao je Toplak.

A Lokomotivi se otvaraju vrata borbe za - drugo mjesto! Trener Goran Tomić kaže:

- Sad to izgleda realno, ali da je netko nakon prva tri kola, kad smo bili bez gola i bez boda najavio nešto slično, svi bi pomislili da nije baš normalan. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti. Zna se da nam je cilj borba za Europu i plasman među prvih pet momčadi - rekao je Tomić i dodao:

- Bila je ovo možda naša najbolja jesenska utakmica, a posebno me veseli spoznaja da smo pobjedu izborili s najmlađom momčadi koja je nastupila u ovom prvenstvu. Sve je bilo dobro, ušli smo u seriju i nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Linker
02. svibanj 2024 09:46