Balotelli
 REUTERS/Jean-Paul Pelissier / REUTERS
EUROPSKI NOGOMET

VIDEO: 'LUDI' TALIJAN JUNAK, MARSEILLE STIGAO DO POBJEDE PREOKRETOM Nakon šoka od drugoligaša u Kupu, Bayer Leverkusen 'peticom' napustio Mainz

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2019. 00:26

Domaća momčad povela je u 18. minuti, a strijelac je bio Marie. U drugom poluvremenu Marseille je zaigrao bolje i okrunio nadmoć s dva pogotka za preokret. U 56. minuti Balotelli je ugurao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta, a Argentinac Lucas Ocampos je u 74. minuti lijepim pogotkom donio tri boda gostima.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car bio je u početnoj postavi Marseilla i dobro odigrao cijelu utakmicu na stoperskoj poziciji.

Marseille se sa 37 bodova izjednačio s četvrtoplasiranim Saint-Etienneom, ali ima i dvije utakmice više. Dijon je na 16. mjestu sa 20 bodova. Vodeći PSG ima 56 bodova, deset više od Lillea i 13 više od Lyona, uz dvije utakmice manje od oba kluba.

Nakon šokantnog ispadanja u osmini finala njemačkog Kupa od drugoligaša Heidenheima, nogometaši Bayera iz Leverkusena vratili su se na pobjedničku stazu uvjerljivom 5-1 (4-1) gostujućom pobjedom u Mainzu, u prvoj utakmici 21. kola Bundeslige.

Treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu "apotekari" su osigurali već u prvih 45 minuta. Dva pogotka za Bayer postigao je Julian Brandt (30, 64), koji je imao i dvije asistencije, a po jedan gol zabili su Wendell (5), Havertz (20) i Bellarabi (43). Jedini pogodak domaće momčadi djelo je Quaisona (9).

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj ušao je u 78. minuti umjesto Brazilca Wendella.

Bayer je privremeno skočio na peto mjesto sa 33 boda, a Mainz je ostao na 27 bodova i na 11. mjestu. Vodi Borrusia Dortmund sa 49 bodova, Borussia Moenchengladbach i Bayer imaju po 42 boda.

Nogometaši Rome ostvarili su desetu ovosezonsku pobjedu u talijanskoj Serie A, nakon što su u petak na gostovanju kod Chieva slavili sa 3-0 (2-0) i tako se probili na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Stephan El Shaarawy je u 9. minuti doveo Romu u vodstvo, a kapetan Edin Džeko je devet minuta poslije izveo minijaturu za drugi pogodak gostiju. Potvrdu Rome potvrdio je Aleksandar Kolarov u 51. minuti na asistenciju Džeke.

Sa 38 bodova Roma se izjednačila s Laziom i privremeno zasjela na četvrto mjesto. Chievo je prikovan za dno sa devet bodova. Na vrhu je Juventus sa 60 bodova. Devet bodova manje ima drugoplasirani Napoli, a čak 20 bodova zaostatka ima Inter koji je treći.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 15:21