AFP
LIGA PRVAKA

VIDEO: Mandžukić ušao s klupe i zabio za pobjedu, Juventus i Real remizirali!

Aktualni europski nogometni prvak Bayern, te Manchester City osigurali su plasman u osminu finala Lige prvaka
Piše: ArhivaObjavljeno: 05. studeni 2013. 15:04

Bayern (pogotkom Marija Mandžukića glavom) i Real Madrid osigurali su prolaz svojih skupina Lige prvaka, a zahvaljujući porazu Galatasaraya u Kopenhagenu Juventus u preostala dva kola kad se sastaje s danskim i turskim predstavnikom drži sudbinu u svojim rukama.

Derbi 4. kola utorka u Torinu završio je 2-2, strijelci su bili Vidal iz 11-erca u 42. i Llorente u 65. za domaće, a Cristiano Ronaldo u 52. i Bale u 60. za goste. Naš Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu u veznom redu, kontrolirao ritam igre Madriđana. Bila je to taktička bitka dvojice talijanskih trenera u kojoj su svi pogoci pali nakon pogrešaka: prvo je Varane ničim izazvan sapleo Pogbu u 16-ercu, potom je Caceres vraćajući loptu asistirao Benzemi, a ovaj samome Ronaldu, potom je Bale nakon izgubljene lopte domaćih lako riješio ‘1 na 1’ s Asamoahom, a na koncu je Varane (opet) na krivi način čuvao Llorentea i ovaj mu je zabio glavom. Do kraja je bilo prigoda na obje strane, no na koncu su svi bili zadovoljni sa po jednim bodom.

I Conte i Ancelotti su napravili po jednu promjenu od najavljivanih postava, 4-3-2-1 protiv 4-3-3: domaći ipak nisu zaigrali sa četiri stopera u zadnjoj liniji, nego je skroz lijevo bio Asamoah, dok je kod gostiju Ramos bio desni bek umjesto Arbeloe, a Varane i Pepe stoperi. Domaći su čekali na centru i plitkom formacijom oduzeli prostor Ronaldu i Baleu, gosti su, pak, na početku visoko pritiskali, kasnije na dvije trećine terena vrebali oduzimanje lopte, tako su naposljetku i stvarali prigode, jer na postavljenu obranu nisu imali rješenja. Ronaldo i Bale su izmjenjivali strane, svojim bekovima pomagali su Marchisio odnosno Tevez, a na Modrića je uglavnom izlazio Vidal, ponekad i Pirlo. Luka je zbog zakašnjelog starta na Pogbi dobio javnu opomenu zbog koje će propustiti Galatasaray doma.

Casillas je najbolju intervenciju imao u 28. minuti kad je nogom obranio Marchisiov udarac glavom, a u 59. pri 1-1 Pepe je s crte odbio ponovno i pokušaj Marchisija, kojem je prvi udarac obranio Casillas.

Galatasaray, bez prvog vratara Muslere i Sneijdera, pao je u Kopenhagenu ranim pogotkom Norvežanina Braatena i to petom. Juve još nema pobjedu, no presudno će mu biti gostovanje u Istanbulu u posljednjem kolu.

U skupini D, Pep Guardiola je u Plzenu istrčao s Götzeom kao lažnom devetkom, a Mandžukićem na klupi, no Česi se nisu dali i tek je Mandžin ulazak omogućio akciju iz Plana B za pobjedu, centaršut na drugu vratnicu. Manchester City se, pak, dvama pogocima Agüera (prvi iz 11-erca) i trima Negreda lako obračunao s CSKA, čija je dva pogotka, za 3-1 i 4-2, zabio Doumbia, drugi s bijele točke.

U skupini A obje su utakmice završile 0-0, Real Sociedadu je to prvi bod, a Šahtjoru ( Srna 90 minuta, Eduardo klupa) je remi s Bayerom malo s obzirom na 0-4 iz Leverkusena i pravilo o međusobnim dvobojima u slučaju istog broja bodova na kraju.

U skupini C, PSG samo teorija dijeli od prolaska nakon 1-1 protiv Anderlechta ( Ibrahimović 70 / De Zeeuw 68), prvi je to gol i bod belgijskog prvaka. Velikih 1-0 u borbi za 2. mjesto dohvatio je Olympiacos protiv Benfice (Manolas, 13.).

SKUPINA A

REAL SOCIEDAD - MANCHESTER UNITED 0-0

69. minuta - Robin van Persie promašio je jedanaesterac! To je na neki način pravedno, budući da United penal nije ni zaslužio. Ashley Young je (po tko zna koji put u svojoj karijeri) odglumio prekršaj...

REAL SOCIEDAD: Bravo, Carlos Martínez, González, de la Bella, Markel Bergara, Iñigo Martínez, Pardo, Zurutuza, Griezmann, Agirretxe, Vela

MANCHESTE UNITED: De Gea, Evra, Ferdinand, Smalling, Vidić, Giggs, Valencia, Kagawa, Fellaini, Rooney, Hernández

ŠAHTAR - BAYER LEVERKUSEN 0-0

ŠAHTAR: Pjatov, Kučer, Shevčuk, Rakickij, Hübschman, Bernard, Fernando, Douglas Costa, Alex Teixeira, Srna, Ferreyra

BAYER LEVERKUSEN: Leno, Spahić, Boenisch, Ömer Toprak, Donati, Rolfes, Bender, Sam, Castro, Son Heung-Min, Kiessling

Redoslijed: 1. Manchester United 8, 2. Bayer Leverkusen 7, 3. Šahtar 5, 4. Real Sociedad 1

SKUPINA B

JUVENTUS - REAL MADRID 2-2 (Vidal 41-11m, Llorente 66 / Ronaldo 52, Bale 60)

66. minuta - Lopta je opet na centru. Caceres je nabacio, Varane zaspao, a Llorente zabio glavom!

60. minuta - Bale je dobio loptu na širokom prostoru, napravio je korak-dva u 16-erac je sjajnim udarcem zakucao loptu u mrežu. Real vodi!

59. minuta - Sjajna utakmica! Marchisio je dva puta pucaoiz blizine, prvi put je Casillas obranuo, a drugi put Pepe zaustavlja na gol-liniji.

56. minuta - Xavi Alonso iz velike daljine gađa gredu!

52. minuta - Real je izjednačio nakon velike pogreške Caceresa. branič Juvea je ničim izazvan vratio loptu Benzemi, koji je izbacio Ronalda u priliku, a Portugalac iz situacija 'jedan na jedan' ne griješi.



Juventus 2-2 Real Madrid All Goals by all-goals

45. minuta - Akcija Modrić-Marcelo-Ronaldo, Portugalac je sa sedam metara pucao visoko preko gola!

41. minuta - Vidal je siguran izvođač, Juve vodi!

40. minuta - Varane je srušio Pogbu, jedanaesterac za Juventus.

35. minuta - Luka Modrić je dobio žuti karton.

28. minuta - Kakva šansa za Juventus! Marchisio je iz blizine tukao glavom, a Casillas je nogom odbio loptu u korner.

15. minuta - Vatreni početak utakmice u Torinu. Gosti su imali dva dobra pokušaja preko Ronalda i Balea, a domaći su imali jednu polupriliku. Llorente je u jednom trenutku pobjegao Realovoj obrani, ali ipak ga je sustigao Varane.

JUVENTUS: Buffon, Martín Cáceres, Barzagli, Bonucci, Pogba, Marchisio, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tévez, Llorente

REAL MADRID: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Bale, Xabi Alonso, Modrić, Ronaldo, Benzema.

KOPENHAGEN - GALATASARAY 1-0 (Braaten 6)

6. minuta - Rúrik Gíslason je ubacio s desne strane, a Braaten je masjtorski petom prevario turskog vratara.

KOPENHAGEN: Wiland, Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, R Sigurdsson, Claudemir, Delaney, Gíslason, N. Jørgensen, Braaten, Toutouh

GALATASARAY: Eray İşcan, Chedjou, Semih Kaya, Eboué, Felipe Melo, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Bruma, Riera, Drogba, Burak Yılmaz

Redoslijed: 1. Real Madrid 10, 2. Galatasaray 4, 3. København 4, 4. Juventus 3

SKUPINA C

OLYMPIACOS - BENFICA 1-0 (Manolas 13)

13. minuta - Grci su napravili golemi korak prema osmini finala. Holebas je ubacio loptu, a Manolas je zakucao glavom za ludnicu u Pireju.

OLYMPIACOS: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Salino, Samaris, Fuster, Siovas, Yatabaré, Saviola, Mitroglou

BENFICA: Artur, Luisão, Pereira, Garay, Sílvio, Amorim, Gaitán, Matić, Pérez, Cardozo, Marković

PSG - ANDERLECHT 1-1 (Ibrahimović 70 / De Zeeuw 68)

70. minuta - Nije dugo trajalo. Vratar Kaminski je sjajno zaustavio udarac Ibrahimovića, ali lopta se ponovno odbila do Zlatana koji iz drugog pokušaja ne griješi.

68. minuta - De Zeeuw je šokirao Pank prinčeva, Belgijci su u vodstvu.

PSG: Sirigu, Marquinhos, Alex, Maxwell, Van der Wiel, Thiago Motta, Matuidi, Verratti, Lucas, Ibrahimović, Lavezzi

ANDERLECHT: Kaminski, N'Sakala, Deschacht, Kouyaté, Mbemba, Vanden Borre, De Zeeuw, Milivojević, Praet, Kljestan, Mitrović

Redoslijed: 1. PSG 10, 2. Olympiacos 7, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 1

SKUPINA D

MANCHESTER CITY - CSKA 5-2 (Aguero 3, 21, Negredo 30, 51, 90+3. / Doumbia 45, 72-11m)

72. minuta - Golijada se nastvlja, Doumbia je zabio drugi gol iz jedanaesterca nakon prekršaja Clichyja.

51. minuta - Yaya Toure je prebacio cijelu gostujuću obranu, Nasri je kratko proigrao Negreda, a Španjolac iz blizine nije pogriješio.

45. minuta - Doumbia je smanjio...

30. minuta - Nakon dva gola Aguero je upisao i asistenciju. S desne strane ubacio je prizemnu loptu, naletio je Negredo i zakucao loptu u mrežu.



Manchester City 5-2 CSKA Moscow All Goals by all-goals

21. minuta - Aguero je zabio već peti ovosezonski gol u Ligi prvaka. Petom je prebacio svog čuvara i krasnim udarcem savladao Akinfejeva.

3. minuta - Prvi gol večeri. Zoran Tošić je u 16-ercu srušio Silvu, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Aguero.

MANCHESTER CITY: Pantilimon, Zabaleta, Clichy, Demichelis, Nastasić, Nasri, Silva, Fernandinho, Touré, Negredo, Agüero

CSKA: Akinfejev, Ignaševič, A Berezucki, Nababkin, Ščenikov, Wernbloom, Honda, Tošić, Milanov, Musa, Doumbia

VIKTORIJA - BAYERN 0-1 (Mandžukić 65)

65. minuta - Mario Mandžukić je ušao u igru i odmah zabio! Philipp Lahm je ubacio na drugu stativu, a Mandžo je potpuno sam, viši od svih i bez većih problema dovodi Bavarce u vodstvo.

VIKTORIJA PLZEN: Kozáčik, Hubník, Procházka, Rajtoral, Čišovský, Hořava, Horváth, Petržela, Kolář, Tecl, Ďuriš

BAYERN: Neuer, Van Buyten, Rafinha, Lahm, Contento, Ribéry, Götze, Müller, Alaba, Schweinsteiger, Kroos

Redoslijed: 1. Bayern 12, 2. Manchester City 9, 3. CSKA Moskva 3, 4. Viktoria Plzen 0

Linker
28. svibanj 2024 03:33