REUTERS/Kai Pfaffenbach
DOBRO GA ZAPAMTITE

VIDEO: MLADIĆ KOJI CIJELU SEZONU BLISTA NA LIJEVOM KRILU Srušio je svjetske prvake i postao hit Mundijala u Rusiji

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. lipanj 2018. 00:39

Hirving Lozano dobro će zapamtiti 17. lipnja 2018. godine. Svojim je pogotkom mladi (22) napadač Meksika srušio Njemačku, aktualnog prvaka svijeta i Europe, reprezentaciju koja je i u Rusiju stigla kao jedan od pet najvećih favorita Mundijala.

Međutim, Lozano je u 35. minuti bljesnuo, u punom je sprintu ispratio jednu polukontru Meksika, primio loptu, prevario suparničkog igrača i onda sjajno zabio pokraj nemoćnog Neuera. Bio je to pogodak koji je odlučio utakmicu...

LOZANOV GOL POGLEDAJTE OVDJE

Lozano je igrač PSV Eindhovena, iza njega je sjajna klupska sezona koju je ukrasio s 19 pogodaka i 11 asistencija u 34 nastupa za nizozemskog prvaka. Lozano je u PSV stigao prije točno godinu dana, Nizozemci su ga njegovoj Pachuci platili 10 milijuna eura i odmah se pokazao kao sjajna investicija. Nije klasični napadač, nego je zahvaljujući velikoj brzini, bogatom repertoaru driblinga i smislu za igru, jako dobar na obje krilne pozicije, s tim da najviše voli igrati na lijevom krilu. Na poziciji na kojoj je igrao i protiv Njemačke.

Lozano tako danas već vrijedi 25 milijuna eura i nema sumnje da će ga PSV vjerojatno za godinu dana prodati za golemi novac. Doduše, Lozano bi - ako nastavi igrati kao protiv Njemačke - mogao biti meta mnogih već ovoga ljeta. Tako mlad, a tako dobar poželjan je valjda svakom klubu u Europi.

Odličan je Lozano i kada igra za Meksiko. Ima već 28 nastupa i sedam pogodaka. U reprezentaciji još uvijek nema status prave zvijezde, jer to je Javier Chicarito Hernandez koji je već zabio 49 golova i s pravom ima status meksičke legende. Međutim, Lozano je već sada najskuplji u reprezentaciji, a s pogotkom i igrom protiv Njemačke istaknuo je i jaku kandidaturu za mjesto ključnog igrača momčadi.

Linker
05. svibanj 2024 08:19