Neja Markičević/Cropix
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: MORO ŽESTOKO BRANIO SUIGRAČA 'Kako se mogu takve stvari objavljivati!?'; BRAČUN 'VAR je dobra stvar, a Dinamo će prezimiti u Europi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2019. 19:00

Nakon drame bez sretnog kraja u Maksimiru i unatoč crvenom kartonu Nikola Moro je samo kojih dvadesetak sati kasnije hrabro stao pred kamere u novom izdanju podcasta Sportskih novosti o Dinamu u Ligi prvaka.

- Bilo je stvarno dramatično, poslije onakvog završetka svi smo s glavama bili dolje, ali nakon prospavane noći smo svjesni da ne treba tugovati nego ići dalje, istaknuo je Moro u uvodu. Veznjaku Dinama triler u finišu bilo je još teže gledati nego ostalima, jer je morao prije vremena s travnjaka. Famozni doktor Brych dvaput mu je pokazao žuti...

- Zadnjih 20-ak minuta prvo sam gledao u svlačionici na maserskom stolu, a nakon što smo postigli gol za 2:1, kasnije i za 3:1, gledao sam iz tunela, otkrio je Moro i pritom pokazao veliku dozu samokritike: - Nije to bila baš neka bajna utakmica s moje strane. Što se drugog žutog tiče, išao sam na loptu, zakasnio sam i to je to. Što se prvog kartona tiče, te stvari se ne smiju događati, ubuduće moram biti pametniji!

Naš gost u studiju bio je i proslavljeni Dinamov nogometaš Milivoj Bračun, danas trener trećeligaša Trnja: - Bila bi to fantastična utakmica samo da nije bilo sudačke nadoknade. Jedna utakmica ti da, druga ti uzme, ali bitno je da je Dinamo na dobrom putu prema europskom proljeću, uvjeren je Bračun, koji je i analizirao i taktičku bitku Bjelica i Castra:

- Šahtar je bolje ušao u utakmicu. Bio je veliki pritisak na Dinamu nakon utakmice u Ukrajini. Svi su očekivali pobjedu i to se osjetilo na igračima. Bjeličin sustav 3-5-2 je bio iznenađenje protiv Atalante, pa čak i City je bio iznenađen s tom postavkom. Tako je bilo i sa Šahtarom u Ukrajini gdje su oni trebali 60-70 minuta da bi se prilagodili. Sada su se pripremili za taj sustav, shvatili su da njihovi bočni igrači mogu imati veliki prostor u njemu i tako su gradili igru. Bjelica je dobro to uočio i promijenio sustav kod 0:1 tako da je prebacio Theophilea na desnu stranu, što je Francuz dobro odigrao.

Zagreb, 071119.
Podcast Sportskih novosti.
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević/Cropix
Nikola Moro

Veliku galamu trener Dinama je podignuo zbog korištenja VAR-a u nogometu. Bračun se ne slaže: - Moramo se priviknuti na VAR, posebno igrači u obrani moraju shvatiti da sada nije samo jedan sudac koji neke stvari vidi, a neke ne , nego da ima tu još očiju koje vide puno više. Sam VAR je dobra stvar, pogotovo će biti dobar u hrvatskom nogometu...

Moro, pak, o VAR-u ima mišljenje slično onom svog šefa: - Ja sam protiv VAR-a! Neka se pogreške događaju i kada su u moju korist i kada nisu. I suci moraju griješiti, baš kao i igrači. Kad je već VAR tu, treba odlučiti o čemu on može i smije odlučivati. Nisam za to da se igra vraća po tri minute kako bi se dosudio neki prekršaj, žuti karton ili slično. Za zaleđe, situaciju je li lopta prošla gol ili slično, e tu može VAR.

Može li trener nešto bitno napraviti u onakvoj nadoknadi kakvu smo gledali na Maksimiru? Smiriti igrače, udijeliti im poneki savjet, izvući neki trik, samo da se ne prokocka velika prednost? Bračun smatra da ne može ništa bitno.

- Teško je, ne vjerujem da se nešto konkretno može dogovoriti u tim trenucima. Nije igračima Dinama pala koncentracija u završnici. OK, drugi gol ih je malo iznenadio, ali treći nije. Kad imaš neki dobar rezultat lakše se dogodi neka psihološka greška zbog razmišljanja 'joj, samo da ne primimo gol'. A protivnici nemaju što izgubiti, pa idu silovito.

Zagreb, 071119.
Podcast Sportskih novosti.
Na fotografiji: Milivoj Bracun.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević/Cropix
Milivoj Bračun

Imao je Moro i veliku potrebu stati u obranu svog suigrača Petra Stojanovića. Ljut je zobg nekih medijskih napisa o 'najslabijoj karici Dinama': - Tko ima potrebu na dan utakmice objavljivati takve tekstove o čovjeku koji je standardni igrač momčadi koja već godinu i pol ispisuje povijest? Tko si daje pravo za tako nešto? Nije korektno, mi smo svi uz njega!

Naši gosti su u završnom dijelu emisije otkrili i tko su njihovi favoriti u Ligi prvaka (Bračun: Real i Barcelona!; Moro: City i Liverpool!), a za sam kraj ponudili su i optimističnu prognozu raspleta Dinamove skupine: - Idemo po pobjedu kod Atalante, nadmoćni smo, vidjeli ste to i u Zagrebu, a i bolje je da se igra u Milanu, uvjeren je Bračun, a Moro je zaključio:

- Vjerujem da možemo do dobrog rezultata. Cijela ekipa vjeruje , što je jako važno. Mi i dalje ovisimo sami o sebi i do zadnje minute ćemo se truditi napraviti pravi rezultat!

Linker
26. travanj 2024 11:34