Action Images via Reuters
PRESICA ZA JEDNOG NOVINARA

VIDEO: MOURINHO NAPRAVIO ŠOU NAKON SENZACIONALNOG ISPADANJA OD DRUGOLIGAŠA Ovo je velik dan za nogomet! Borili su se kao da im je ovo utakmica života!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2017. 12:00

Drugoligaš Bristol City je napravio je pravu senzaciju izbacivanjem Manchester Uniteda (2:1) u četvrtfinalu Liga kupa.

Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. U 51. minuti Joe Bryan je doveo domaći sastav u vodstvo, sedam minuta poslije probudio se Zlatan Ibrahimović i za izjednačenje zabio svoj prvi pogodak nakon povratka od ozljede, a veliko iznenađenje kreirao je Korey Smith u 2. minuti sudačke nadoknade i odveo Bristol do uspjeha sezone.

Jose Mourniho tako je već u prosincu ostao bez dva trofeja (City mu je u prvenstvu pobjegao na 11 bodova prednosti), a sada je ispao i iz Liga kupa.

Nakon što je eliminiran od strane kluba koji je prošle sezone zamalo ispao u treću ligu, slavni je Portugalac priredio novi šou za medije. Projurio je nakon utakmice pored brojnih novinara u mix zoni i izjavu na kraju dao samo jednom kolegi.

"Imali su sreće, ali su se izborili za tu sreću. Dobili su utakmicu u trenutku kada smo mi ostali bez ikakve reakcije, zato moram reći da su imali i malo sreće. U prvom poluvremenu smo dvaput gađali vratnice, i to prije nego su oni poveli. Borili su se svih 90 minuta kao da im je ovo utakmica života, a vjerovatno je i bila. Na kraju, mogu samo reći da je ovo prekrasan dan za nogomet jer je slabija momčad pobijedila i dobila priliku boriti se u polufinalu. Čestitam i njima i njihovim navijačima", poručio je Mourinho usvom stilu.

Bristol City u polufinalu čeka novi spektakl, okršaj s prvom momčadi Engleske, nepobjedivim Manchester Cityjem.

Dodajmo kako je Bristol City postao prvi klub u engleskoj povijesti koji je tri sezone uzastopce ispadao u niži rang natjecanja. Iz elitnog društva su ispali 1980. godine, iduće sezone su ispali iz druge, a potom i iz treće lige. Od 1980. se više nisu vraćali u elitni razred.

Plasman u polufinale izborio je i Chelsea pobjedom 2-1 protiv Bournemoutha. 'Bluesi' su poveli su 13. minuti golom Williana, a kada je Dan Gosling izjednačio u 90. minuti činilo se kako će utakmica otići u produžetak. No minutu kasnije Alvaro Morata je zabio za pobjedu londonskog sastava.

Plasman u polufinale u utorak su izborili Arsenal i Manchester City.

Linker
03. svibanj 2024 08:28