Screenshot
OZBILJNA PRIPREMA ZA LIGU PRVAKA

VIDEO: NAPOKON! DINAMO DOVODI POJAČANJE U KOJE UOPĆE NE TREBA SUMNJATI? BJELICA ODUŠEVLJEN 'JEGULJOM' 'Pa on je najbolji strijelac lige, ima sve...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2018. 17:42

U Dinamu čine sve kako bi sljedeću sezonu dočekali što jači, ljudima iz kluba ništa se ne može zamjeriti, trude se ojačati momčad. No nije lako u HNL dovesti visoko kvalitetnog nogometaša, pa tako ni u maksimirski klub. Takvi igrači su skupi, jako skupi...

Jučer je procurila vijest da se modri klub zanima za dovođenje Španjolca Carlosa Lopeza (27) zvanog Carlitos, najboljeg strijelca poljskog prvenstva! Igra za Wislu iz Krakova, a radi se zaista o pravom “kapitalcu”. Carlitos je ove sezone za Wislu odigrao 35 utakmica, postigao je 24 pogotka i ubilježio 7 asistencija! Fenomenalna je to statistika.

Naravno, da bi se Carlitos - kojem cijena na Transfermarktu iznosi 1,15 milijuna eura - pojavio u Maksimiru, treba se mnogo toga poklopiti. O Carlitosu smo jučer porazgovarali s Nenadom Bjelicom, novim trenerom Dinama.

- Carlitos je odličan igrač, trenutačno je najbolji je strijelac lige, vjerojatno će i ostati na prvom mjestu do kraja prvenstva. Poljska liga je dosta “fizička liga”, a Carlitos nije tip robusnog napadača, više je nekako krhak, sitan, ali nudi izgled jegulje, izbjegne duel u sekundi, jako ga je teško čuvati na malom prostoru. Može predriblati dva-tri igrača, zabiti pogodak, asistirati... Izvrsno izvodi slobodne udarce. Jako je pozitivan momak, uvijek je nasmijan, veseo... Španjolci se brzo prilagode novoj sredini, takvi su karakterno. Meni se jako sviđa - kazao je Bjelica.

Otkrio nam je kako je razmišljao o njegovu dovođenju u Lech.

- Imao je nerazjašnjenu situaciju s ugovorom, nije se znalo je li produžio ugovor ili ne. Postojale su različite interpretacije ugovora, Wisla je kazivala da je ugovor produžen, dok su iz njegova tabora stizale informacije da nije... - kaže Bjelica.

Eto, nije Bjelica postao trener Carlitosu u Lechu, možda mu postane u Dinamu...

Linker
05. svibanj 2024 01:59