REUTERS/Ueslei Marcelino
NEUTJEŠNA ZVIJEZDA

VIDEO: NEYMAR U SUZAMA Devet dana uoči početka Copa Americe stigle užasne vijesti za Brazilce, fenomenalne golčine iz Amerike obišle svijet

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2019. 09:43

Nogometna reprezentacija Brazila noćas je nastavila svoje pripreme za nastup na Copa Americi i s 2:0 pobijedila je Katar u prijateljskoj utakmici odigranoj na Stadionu Mane Garrincha u Brasiliji.

Richarlison u 16. i Gabriel Jesus u 24. minuti zabili su za Brazilce koje najviše brine ozljeda Neymara. Napadač PSG-a zamijenjen je već u 21. minuti, a dvojica članova brazilskog stručnog stožera morali su mu pomoći da napusti travnjak. Neymaru je stradao gležanj desne noge, a iz Brazilskog nogometnog saveza (CBF) ubrzo su potvrdili da je došlo do rupture i da napadač PSG-a neće biti spreman za nastup na Copa Americi.

"Neymar je pregledan i snimke su potvrdile da se radi o puknuću ligamenta u zglobu", navodi se u priopćenju CBF-a.

Do početka Cope ostalo je svega devet dana i i ozljeda Neymara nije mogla doći po Brazilce u gorem trenutku budući će na domaćem terenu pokušati doći do prvog kontinentalnog naslova od 2007. godine.

Neymar je pri izlasku s terena imao izrazito bolnu grimasu, sa suzama u očima, a stadion je napustio na štakama.

Reprezentacija Jamajke je pak pobijedila Sjedinjene Američke Države s 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na Audi Fieldu u Washingtonu.

Presudio je fantastičan gol Shamara Nicholsona iz 60. minute. Opalio je Roldan dalekometno s nekih 25 metara i pogodio same rašlje američkog gola. Za 'Reggae Boyze0 ovo je bila tek treća pobjeda nad Amerikancima u 26 međusobnih ogleda (15 puta slavili su Amerikanci, uz 8 remija).

Meksiko je sinoć s 3:1 pobijedio Venezuelu u Atlanti, također u prijateljskoj utakmici, a gol Jhona Murilla za 1:0 vodstvo Venezuele iz18. minute apsolutno je najljepši trenutak susreta.

Murillo je zabio udarcem iskosa s desne strane s više od 25 metara udaljenosti, a čini se kako je njegova namjera bila ubaciti, a ne pucati prema golu. Kako bilo, udarac je od grede završio u mreži. Meksiko je preokrenuo susret golovima Roberta Alvarada (32'), Rodlfa Pizarra (54') i Andresa Guardada (76').

Linker
28. travanj 2024 20:43