MARTIN MEISSNER
ZAVRŠNICA KOLA

Video: Novi problemi za Rudare, Hoffenheim uvjerljiv bez Andreja Kramarića, jedan nastup Vatrenog

Hoffenheim je nadigrao Koln, cijelog dana dodijeljena čak četiri crvena kartona
Piše: HINAObjavljeno: 27. svibanj 2020. 22:48

Nogometaši Schalkea produžili su niz bez ligaške pobjede na čak 10 utakmica, nakon što je u susretu 28. kola Bundeslige na gostovanju izgubio od Fortune Dusseldorf sa 1-2.

Momčad iz Gelsenkirchena je zadnju pobjedu ostvarila 17. siječnja protiv Borussije Moenchengladbach (2-0), a potom u idućih 10 kola upisala šest poraza i četiri remija.

Kada je Westona McKennie doveo goste u vodstvo u 53. minuti, činilo se kako će Schalke napokon do slavlja. Međutim, Fortuna je s dva brza gola uspjela okrenuti rezultat. Izjednačio je Rouwen Hennings u 63. minuti, a pet minuta kasnije Kenan Karaman je zabio za 2-1.

Fortuna je ovom pobjedom osvojila važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok je Schalke nastavio očajnu seriju rezultata.

Za razliku od Schalkea, Hoffenheim je prekinuo svoj crni niz koji je trajao sedam kola pobijedivši Koln sa 3-1.

Posljednji put momčad Andreja Kramarića je slavila prvog veljače protiv Bayer Leverkusena (2-1), a potom je u sedam kola izvukla tri remija i četiri poraza.

image
Hoffenheim
RONALD WITTEK/POOL

Domaćin je prelomio utakmicu s dva brza gola na otvaranju drugog dijela pobjegavši na 3-1. Koln je u 77. minuti imao jedanaesterac za povratak u meč, ali Mark Uth nije zabio. Zanimljivo, Uth je penal promašio i u prošlom kolu protiv Fortune (2-2).

Strijelci za Hoffenheim bili su Christoph Baumgartner (11, 46) i Steven Zuber (48), dok je gol za goste zabio Florian Kainz (60). Oba kluba su završila utakmicu s igračem manje. Kod domaćina je 'pocrvenio' Benjamin Hubner u 50. minuti, a kod Kolna Sebastian Bornauw u 26. minuti. Kramarić nije nastupio zbog ozljede.

Augsburg i Paderborn su odigrali bez golova, a za domaćine je do 75. minute igrao hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj.

Linker
23. travanj 2024 19:43