Screenshot
DESET GOLOVA RAZLIKE!

VIDEO: OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN Hrvati su najefikasniji u cijeloj Europi! Pogledajte što je hrvatski prvak usred Zagreba napravio Nijemcima!

FUTSAL CUP U Zagrebu su jučer odigrane utakmice 2. kola u skupini B malonogometne Lige prvaka, a hrvatski prvak Nacional pregazio je Hamburg sa čak deset golova razlike. Portal Sportskih novosti vam u suradnji s HNTV-om koji prenosi cijeli turnir donosi videosažetak utakmice.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 25. studeni 2016. 11:59

Sjajna predstava Nacionala! Hrvatski prvak razbio je Hamburg Pantherse rezultatom 11:1 i ostvario zacrtano. Nakon velike pobjede nad Arazom svi su vjerovali da Nacional može upisati nova tri boda protiv Nijemaca, ali malo tko je očekivao da će na ovaj način deklasirati Hamburg.

Ono što je najbitnije, ono što su svi priželjkivali se ostvarilo, subotnja utakmica s prvakom Europe Ugrom odlučivat će o plasmanu na Final Four, no treba naglasiti kako je Nacionalu iz tog susreta dovoljan bod zbog bolje gol razlike.

Naime, Ugra je u ranijem terminu svladala Araz s uvjerljivih 4:0, i tako ima gol razliku 8:0, no ipak Nacional je sa 13:2 najefikasniji od svih klubova, koji nastupaju na četiri turnira elitne runde.

Odakle krenuti? Nacional se od prvog trenutka postavio se kao favorit, nametnuo se na parketu, nije dao Hamburgu da spoji nekoliko dodavanja, zbilja je izgledao impresivno...

Gol za golom

Stvarale su se prilike kao na traci, pokušavalo se iz svih pozicija. U prvih pet minuta Zagrepčani su već stvorili pet-šest izglednih prilika i gol je visio u zraku. Igrala se 8. minuta kad je Jelovčić načeo mrežu gostiju, prvi udarac obranio mu je Ceylani, ali drugi nije uspio. Samo minutu kasnije Čujec je odigrao lijepu akciju s Mordejom, a potonji je mirno prsima ugurao loptu u mrežu za povećanje vodstva. Treći pogodak djelo je kapetana Tihomira Novaka, slomio je svojeg čuvara i snažno sa otprilike osam metara probio gostujućeg vratara. Rezultat je smanjio Zankl, najstrožu kaznu pretvorio je u pogodak, no da se i na predah ide s tri gola prednosti pobrinuo se Rafael. Tada je svima bilo jasno da Nacional u nastavku mora “ganjati” gol-razliku kako bi u subotu i bod bio dostatan za prolazak među četiri najbolje momčadi u Europi.

HNTV

I tako je i bilo, krenuli su uraganski u drugi dio susreta, nakon samo 28 sekundi Jelovčić je sjajno pogodio za 5:1. Dvije minute kasnije još jednom se Franco upisao u listu strijelaca. Nacional se jednostavno igrao futsala, bio ih je užitak gledati, gledatelji su mogli vidjeti pregršt lijepih poteza, a do kraja su još zabijali Novak u dva navrata, zatim Jelovčić kojem je to bio četvrti pogodak na susretu. Zabio je i Perić, koji je, moramo naglasiti, jučer odigrao vrhunsku utakmicu, svaku loptu je zadržao, odložio... Posljednji gol zabio je Toth, kojem je Kujtim Morina dao priliku da osjeti kako je to igrati Ligu prvaka.

U srijedu je bio prilično emotivan, čak je u jednom trenutku i zaplakao, jučer malo staloženiji, svjestan da su odradili veliki posao, ali da ih najvažnije tek čeka.

- Sjajna predstava mojih dečkiju, još jednom im skidam kapu. Imamo satisfakciju da nam protiv Ugru odgovara i bod, ali ne možete protiv aktualnog prvaka Europe igrati na remi, to je samo mogućnost više. Odlučujemo sami o sebi, imamo jedan dan odmora i onda se idemo potući s Rusima - rekao je Kujtim Morina pa nastavio:

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Ugra je jučer odigrala puno bolje nego u srijedu i njihovo izdanje iz prvog poluvremena nas očekuje u subotu. Kako protiv Ugre? Moramo se boriti kao lavovi, pustiti srce na terenu, ginuti na terenu...

Na nož s Rusima

Jedan od najzaslužnijih za ovako visoku pobjedu je i četverostruki strijelac Franco Jelovčić, pokazao je što zna i može, ali se nadamo da je nešto ostavio i za subotu...

- Htjeli smo ostvariti što bolju razliku, naposljetku nam je to i uspjelo. Zadovoljan sam i sa svojom predstavom, ali nije bitno tko zabija, bitno je da pobjeđujemo - rekao je Jelovčić, te naglasio:

- Igra nam sada i remi protiv Ugre, moramo se rekuperirati i onda na nož. Ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje, navijače da nas podrže u subotu i stvore paklenu atmosferu u “dvojci”.

Linker
09. svibanj 2024 05:34