scrennshot
AZIJSKI KUP

VIDEO: PA SE TI BUNI! LJUDI KAO DA SU NA ŠKOLSKOM, A NE U POLUFINALU Krenuli se žaliti sucu, pustili igrača, a onda ih je stigla zaslužena kazna

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2019. 19:41

Nogometna reprezentacija Japana izborila je plasman u finale azijskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što je u prvom polufinalnom susretu u Al Ainu pobijedila Iran sa 3-0.

Junak utakmice bio je napadač Werdera Yuya Osako koji je u razmaku od deset minuta dva puta svladao iranskog vratara Alirezu Beiranvanda.

Nakon lošeg prvog dijela u kojem nije bilo previše šansi, Japan je poveo iz prve prave prilike. Naime, jedan je igrač Japana pao u kaznenom prostoru, a igrači Irani ekspresno su potrčali prema sucu misleći da je ovaj dosudio najstrožu kaznu. S druge strane Takumi Minamino shvatio je kako se sudac nije oglasio i nastavio s igrom i sjajno asistirao Osaki za vodeći pogodak.

Deset minuta kasnije isti je igrač realizirao jedanaesterac za vodstvo 2-0. Kazneni udarca skrivio je Morteza Pouraliganji igrajući rukom, a australski sudac Chris Beath donio je odluku nakon provjere VAR-om. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Japana je potvrdio Genki Haraguchi.

Japanu će to biti peto finale u povijesti azijskih prvenstava, a u dosadašnja četiri nastupa je četiri puta slavio što je rekord. Posljednji put Japan je slavio 2011. godine pobijedivši u finalu Australiju.

Linker
19. svibanj 2024 09:03