Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ISKRENE REAKCIJE

VIDEO: PLAVA SVLAČIONICA NIJE SKRIVALA RAZOČARANJE Samokritični Petković sebe okrivio za poraz: 'Nisam si smio dopustiti te greške'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2019. 09:19

Plavi dečki su nakon utakmice djelovali pomalo tužno i razočarano, ali su svi iskazivali vjeru da će u uzvratu uspjeti nadoknaditi zaostatak iz Plzena.

- U ustima imamo gorak okus. Jer imali smo vodstvo, a na kraju smo izgubili. Vjerujem do smo mogli i morali puno bolje. Ipak, imamo aktivan rezultat, koji nas drži u igri, taj jedan pogodak je svakako dostižan - kazao je Bruno Petković.

Kaže da su Dinamo koštale individualne pogreške, a posebno je izdvojio - svoje.

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu koju sam ja... Ma, neću kazati upropastio, ali sam svojim individualnim pogreškama i padovima koncentracije sudjelovao... Nisam si smio dopustiti te greške, ali su se dogodile. Ne želim se previše s tim opterećivati, još ima 90 minuta i jedan pogodak nas dijeli od osmine finala.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Što je trener Bjelica kazao u svlačionici nakon utakmice?

- Trener nas je dodatno motivirao i kazao da moramo držati glavu gore. Utakmicu je odlučilo nekoliko situacija. Nismo primili pogotke iz nekih uigranih akcija Viktorije, već iz naših pogrešaka - zaključio je Petković.

Kad smo Amera Gojaka, pitali što je pošlo krivo u drugom poluvremenu, kazao je...

- Ne znam. Nedostajalo je sreće. Drugo poluvrijeme ipak se igra u Zagrebu. Naši navijači će nas u Maksimiru nositi cijelu utakmicu, idemo pobijediti i proći dalje.

Je li momčad u drugom dijelu pala u tjelesnom smislu?

- Opet ne znam kako bih na to odgovorio. Dogodile su nam se te greške kod primljenih pogodaka. Ali dobro, treba gledati prema naprijed, treba imati samopouzdanja u uzvratu i dobiti rezultatom koji garantira prolaz - kazao je Gojak.

Mislav Oršić također je kazao da ne zna što se dogodilo u drugom poluvremenu...

- U drugom djelu primili smo ta dva pogotka, ali na terenu smo osjećali da smo stvarno bolji od njih. Na stanci između dva poluvremena smo se dogovarali da samo budemo malo koncentriraniji, jer bilo je prostora da napravimo nešto više prema naprijed. Nažalost, pogodak smo primili nakon naše kontre, iz rekontre. Nakon toga je sve otišlo u drugom smjeru. Možemo mi igrati još bolje i optimist sam prije uzvrata, pred prepunim Maksimirom možemo nadoknaditi propušteno u Plzenu.

Emir Dilaver je kazivao kako je stvarno priča iz Plzena mogla biti bolja:

- Stvar je bila u koncentraciji. Nismo je imali i zato smo primili ta dva pogotka. Kod prvog pogotka nismo ispratili igrača, nismo dobro stajali. Nismo gledali iza leđa, tko ulazi od protivničkih igrača. To mi daje nadu za uzvrat, jer nismo izgubili zato što su nas oni nadigrali, nego zato jer smo bili dekoncentrirani, a to vjerujem nećemo biti u uzvratu.

Kazao je još nešto zanimljivo...

- Ma, zapravo smo bili pomalo zgrčeni, mislili smo da igramo tko zna kakvu utakmicu, ali bila je to kao u svaka druga. Imamo kvalitetu, ali moramo samo sebi dopustiti da je pokažemo. Ponajviše prema naprijed moramo biti više kreativni. Imam veliku nadu, pred našim punim stadionom možemo sve ovo nadoknaditi, sve će biti dobro. Baciti ćemo se na glavu - zaključio je Dilaver.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Za kraj je kratkim, ali britkim komentarom sve zaključio Iyayi Atiemwen:

- Dobra večer, da, zašto ne bi bila dobra. Jer, ovo je nogomet, a u Zagrebu definitivno očekujem pobjedu. Zašto? Zato što smo bolja momčad!

Poraz im je, dakle, teško pao, ali u Dinamova jedra očito i dalje puše jaki optimizam. To je već u startu dobar zalog uzvrata...

Linker
27. travanj 2024 18:16