Screenshot (HNTV)
ANALIZA HNTV-A

VIDEO: POGLED NA DERBI KROZ TAKTIČKU ANALIZU Bivši hrvatski reprezentativac predviđa ključne poteze Bjelice i Vulića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2018. 23:32

U subotu nas čeka najveći hrvatski nogometni derbi. S početkom u 16.30 na poljudski će travnjak istrčati momčadi Nenada Bjelice i Zorana Vulića, a navijači s obje strane s razlogom se nadaju dobroj i uzbudljivoj utakmici.

Gosti iz Zagreba lideri su Prve HNL i ove su nam godine pokazali nekoliko zaista dobrih predstava, kako u Europi, tako i u domaćem prvenstvu. S druge strane, Bijeli, unatoč tek šestoj poziciji na tablici, imaju razloga za optimizam jer momčad izgleda preporođeno pod palicom povratnika Vulića s kojim su upisali tri pobjede iz tri susreta.

Što bi dvojica uglednih hrvatskih stratega mogla pripremiti za nogometnu feštu u Splitu, u analizi za HNTV predviđa bivši hrvatski reprezentativac Mario Tokić.

Tokić je za ovu prigodu izdvojio dva primjera, jedan koji oslikava igru Bijelih, a drugi igru aktualnog prvaka.

"Izdvojili smo situaciju u kojoj Hajduk ima kontinuirani napad i za razliku od prijašnjih utakmica ne gubi loptu tako brzo i dobro se kreće na terenu. U ovoj situaciji vidimo odličnu kretnju Jaira koji je jedan od ponajboljih Hajdukovih igrača u zadnje vrijeme. Općenito Hajdukova desna strana radi puno više nego lijeva. Vidjeli smo da Caktaš dolazi iz drugog plana, prati akciju 50 metara i završava s pogotkom. To je jedna situacija koju očekujemo u subotu i mislim da će Hajduk biti dosta koncentriran te da neće gubiti previše lopti jer znaju da je Dinamo opasan na kontru i polukontru", ustvrdio je Tokić za HNTV.

A Dinamo?

"Dinamo u Bjeličinom mandatu stoji ili u jako dobrom rasporedu čekajući ili radi visoki presing. S obzirom na to da je lošiji dio Hajduka obrana, očekujem da će napraviti visoki presing", izjavio je bivši Vatreni koji je između 1998. i 2001. godine nosio dres zagrebačkog velikana.

Tokić je u analizi Dinama izdvojio i mladog Ivana Šunjića za kojeg je rekao da dobro zatvara sredinu, uzima puno lopti te se odlično kreće prema naprijed.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 11:57