Tom Dubravec / CROPIX
1/16 FINALA HRVATSKOG KUPA

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE HAJDUK SRUŠIO VRAPČE I UŠAO U OSMINU FINALA Hajdukovci slomili hrabro Vrapče, Libanonac postigao prvijenac za Bijele

Hajduk je u susretu šesnaestine finala kupa svladao Vrapče rezultatom 2:0. Pogotke za Bijele zabili su Jradi u 49. minuti i Said s bijele točke u 67. minuti. U drugom kolu protivnik Hajduku bit će Šibenik koji je tek nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio Nehaj (3:2).
Piše: Dubravko TopićObjavljeno: 26. rujan 2018. 14:07

VRAPČE - HAJDUK 0:2 (Jradi 49', Said 66')

VRAPČE (4-2-3-1): Razum, Mioković, Završki, Vrbat, Švigir, Tabaković, Karamatić, Ćibarić, Fajdiga, Rexhepi, Brujić Trener: Željko Radišić.

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec, Šehić, Ismajli, Mikulić, Fomitschow, Jurić, Nejašmić, Tudor, Jradi, Kovačević, Said Trener: Zoran Vulić.

Pogocima Jradia i Saida Hajduk je pobijedio Vrapče i osigurao prolaz u kupu. S druge strane zagrebački četvrtoligaš Vrapče više nego časno oprostio se od daljnjeg natjecanja. Pružili su igrači trenera Radišića jak otpor Hajduku posebno u drugom dijelu kada su bili ravnopravan suparnik. Odigrali su domaćini i nekoliko zapaženih akcija.

Posebno dojmljiva bila je ona u 20. minuti kada su uz nekoliko dodavanja iz prve igrači Vrapče stigli pred 16-erac gostiju. No, Karamatićev ubačaj s desne strane nije imao tko pospremiti u mrežu.

Trener Vulić izveo je kombiniranu postavu u formaciji 4-3-3, međutim igrači iz tzv. drugog plana nisu pokazali puno. Tek su prvi put zaprijetili u 31. minuti kada su u istoj akciji pucali Jradi i Tudor, no obojica su tukla u blok. Tek je u drugom dijelu Hajduk odigrao nešto i opravdao reputaciju velikog favorita.

Za vodstvo već na otvaranju drugog dijela Jradi je pogodio prizemno iskosa, a konačnih 2:0 postavio je Said panenkom iz kaznenog udarca nakon što je na njemu i napravljen, a srušio ga je vratar razum.

Do kraja mogli su hajdukovci još koji pogodak postići, Jradi je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a najbolju prigodu imao je Šego koji je izašao sam pred domaćeg vratara koji mu je odličnom reakcijom obranio.

Na kraju čestitke Hajduku za pobjedu i prolaz, a domaćinu na dojmu, htijenju i zalaganju, te su se časno oprostili od daljnjeg natjecanja, što su prepoznali i svi prisutni nagradivši ih velikim pljeskom za prikazano.

RIJEKA ZABILA ČAK DEVET KOMADA!

Rijeka je vrlo dominatno došla do osmine finala pobjedom kod četvrtoligaša Radnika iz Križevaca s čak 9-0.

Riječani su već nakon prvog dijela vodili s 5-0, a u nastavku su zabili još četiri gola. Četverostruki strijelac je bio Antonio Čolak (18, 29, 75, 81), triput je pogodio Darijo Čanađija (43, 79, 89), a po jednom Bušnja (35) i Pavičić (40).

U osminu finala se probio i drugoplasirani sastav HNL-a Lokomotiva koja je u Biogradu svladala Primorac s 1-0 pogotkom Datkovića u 10. minuti.

REZULTATI 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Radnik Križevci - Rijeka 0:9

Sloga (NG) - Istra 1961 2:4

Primorac (B) - Lokomotiva 0:1

Marsonia - Zagreb 3:0

Krk - Cibalia 1:0

Zelina - GOŠK Dubrovnik 1919 2:0

Nehaj - Šibenik 2:3 (produžeci)

Jadran LP - Split 3:1

Slavija - Vinogradar 0:4

Varaždin - Međimurje 2:0

VRAPČE - HAJDUK 0:2 (Jradi 49', Said 66')

VRAPČE (4-2-3-1): Razum, Mioković, Završki, Vrbat, Švigir, Tabaković, Karamatić, Ćibarić, Fajdiga, Rexhepi, Brujić

Trener: Željko Radišić.

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec, Šehić, Ismajli, Mikulić, Fomitschow, Jurić, Nejašmić, Tudor, Jradi, Kovačević, Said

Trener: Zoran Vulić.

--------------------------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90' - igraju se tri minute nadoknade

87' - Hajduk je izborio pobjedu protiv žilavog domaćina u Vrapču, ali i dalje pokušava. Sada je Tudor pucao preko gola.

83' Hajduk niže prilike - Najprije je Šegin udarac zaustavio Razum, a udarac Fomitschowa odlazi preko gola.

77' - Mijenjaju Bijeli, izlazi strijelac prvog pogotka Jradi umjesto kojeg na travnjak istrčava Bradarić.

66' - GOOOL! Hajduk povećava vodstvo! Strijelac za Bijele je ovoga puta Said koji sigurno pogađa iz jedanaesterca! Upravo je i na Saidu nešto ranije napravljen prekršaj za udarac s bijele točke.

59' - Kakav pokušaj Jradija! Opet je Libanonac u glavnoj ulozi, a ovoga puta pogađa stativu iz slobodnog udarca s nekakvih 20-ak metara!

49' - GOOOL! Hajduk vodi 1:0 Strijelac je Jradi! Libanonca je lijepo uposlio Nejašmić nakon čega nije imao težak posao za postizanje svog prvijenca u dresu Bijelih.

46' - Nastavlja se utakmica u Zagrebu!

45' - Kraj prvog poluvremena! S tribina stigao veliki pljesak za hrabri otpor domaćina!

35' - Kakva prilika i kakav promašaj Hajduka! Tudor s jednog metra propušta zakucati mrežu u loptu domaćina. Igrač Bijelih je taman uklizavao i nije na ispravan način iskoristio odličnu loptu Saida.

30' - Vrapče se izvuklo! Tudor i Jardi pucaju iz blizine, ali njihovi pokušaji odlaze u blok. Bile se ovo najozbiljnije prilike na utakmici.

21' - Dvaput zaredom Vrapče ozbiljno prilazi golu Hajduka, ali domaćinima u oba navrata nedostaje posljednji pas kojim bi izborili stopostotnu priliku.

13' - Prilika za Hajduk! Tudor šalje loptu do Kovačevića koji uspijeva pronaći prostora pored zgusnute obrane domaćina, ali njegov udarac odlazi metar pored lijeve stative.

7' - Brzo se igra u ovim uvodnim minutama. I domaćini i gosti iz Splita u nekoliko su navrata ekspresno selili igru s jedne na drugu polovicu, ali ubačaji krila nikako ne dolaze do napadača koji napeto iščekuju jednu kvalitetnu loptu.

1' - Počela je utakmica u Vrapču!

--------------------------------------------------------------------------------------------

15.00: Stigli su sastavi! Splićani prema najavi igraju s dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj s kojim su stigli do posljednje pobjede u prvenstvu kada su u Puli s 4:2 svladali Istru 1961.

Linker
28. travanj 2024 20:47