HNTV
PRVA HNL

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE RIJEKA NAPADAČKIM GARDOM RAZBILA GOSTUJUĆI BEDEM Momčad Matjaža Keka ponovno pobjegla Dinamu na četiri boda razlike

Rijeka je na Rujevici u utakmici 28. kola HNL-a svladala Split 2:0. Momčad Matjaža Keka je uz pomoć domaće publike održala razmak od četiri boda u odnosu na Dinamo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2017. 11:36

RIJEKA - SPLIT 2:0 (Gorgon 37', Vešović 59')

RIJEKA: Prskalo, Martić (od 88' Čanađija), Župarić, Elez, Zuta, Maleš, Bradarić, Vešović, Andrijašević (od 90' Črnic), Gorgon, Gavranović (od 55' Bezjak)

SPLIT: Duka, Jakić (od 61' Škvorc), Mikulić, Dupovac, Tomičić (od 65' Jovanović), Ugrina, Pavlovski (od 83' Baturina), Merajić, Pešić, Boljat, Perković

------------------------------------------------------------------------------------------

U susretu 28. kola Prve HNL vodeća Rijeka je u subotu na Rujevici protiv Splita slavila sa 2-0, te ponovno ima četiri boda više od Dinama. Rijeka je tijekom čitavog susreta kontrolirala igru, a prva veća prilika na utakimci stigla je u 25. minuta kada je Gorgon 'ukrao' jednu odbijenu loptu, ali njegov udarac s petnaestak metara zautavio je vratar gostiju Duka.

Nakon prilike Gavranovića zaprijetili su i Zuta i Martić, a potom je u 36. minuti Vešović dao sjajnu loptu za Andrijaševića koji je ostao prekratak. I onda, samo minutu kasnije, pogodak. Martić je dugom loptom sjajno pronašao Gorgona koji je prsima smiruje loptu, zatim se rješava jednog braniča i zabija za 1:0.

Imali su i gosti nekoliko polupirilika u prvom dijelu. Prvo je Tomičić u 10. minuti uspio provući loptu ispod Prskala nakon dodavanja Pešića, ali Elez izbija u korner. Tukli su i Pavlovski i Ugrina, ali lopta nije htjela u mrežu.

Rijeka je ozbiljno krenula i u nastavak utakmice. Bradarić je sjajno pronašao Gavranovića u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio dovoljno precizan. Ipak, u 59. minuti nakon sjajne akcije Bezjaka i Gorgona, Vešović je primio loptu na desetak metara od gola i poslao ju ispod Duke za konačnih 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 11:45