Screenshot: HNTV
UŠAO MU JE 'U KOST'

VIDEO: POGLEDAJTE NEVJEROJATNU PEH-OZLJEDU VELIKOG ADUTA DINAMA I HRVATSKE Izbornik čeka konačnu odluku: Ne želim ni pomišljati da smo ga izgubili

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2019. 00:18

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija pobijedila je u Puli Dansku s 1:0 u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo za mlade koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu.

Pobjednički gol postigao je veznjak Bordeauxa Toma Bašić u 92. minuti, izabranici Nenada Gračana dominirali su tijekom cijelog susreta, a dojam je pokvarila ozljeda igrača Dinama Ivana Šunjića, koji je u prvom dijelu ozlijedio gležanj.

Nakon pobjede nad Danskom izbornik Nenad Gračan je kazao:

- Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i ponašanjem igrača. Bilo je važno da se nakon svih ovih teških treninga odradi dobra utakmica protiv kvalitetne reprezentacije. Imali smo više prilika te smo to mogli i prije riješiti. Međutim, najvažnije je od svega da se pobijedilo te da dečki s velikim samopouzdanjem odlaze na EP.

Pitali smo Gračana kakvo je stanje s Ivanom Šunjićem, koji je zbog ozljede morao napustiti igru.

- Mislim da će biti sve OK. Udarac je bio nezgodan, iskrenuo je gležanj koji ga muči već duže vremena. Ali vjerujem, poznajući Šunjića i njegovu volju, da će sve nadvladati i da će sve biti dobro, da će biti spreman za Euro. Za dan-dva znat ćemo više, ali neću uopće razmišljati na drugačiji način, vjerujem da će Šunjić biti u redu - zaključio je Gračan.

Luka Ivanušec kazao je da je utakmica bila vrlo zahtjevna.

- Danci su bili nešto bolji u posjedu lopte u prvom dijelu, ali mi smo imali puno više prilika. U drugom poluvremenu bili smo bolji te nas je takva igra u posljednjoj minuti i nagradila pogotkom.

Strijelac pobjedonosnog pogotka Toma Bašić priznao je da su i Danci imali svojih prilika.

- Srećom, nisu ih iskoristili. Posrećilo nam se, eto, u posljednjoj minuti. Drago mi je da sam baš ja postigao taj odlučujući pogodak, ali nije bitno tko je zabio, glavno je da smo mi pobijedili. To nam je veliki podstrek i dodatno samopouzdanje pred nastup na Europskom prvenstvu.

Robert Murić, također jedan od zapaženih naših mladića, kazao je sljedeće:

- Danci su jako dobra reprezentacija, tako da je ova utakmica zaista bila dobar test za Europsko prvenstvo.

Linker
30. travanj 2024 18:55