Screenshot
NEOČEKIVANA 'DOBRODOŠLICA'

VIDEO: POGLEDAJTE ŠTO SE DOGODILO BAD BLUE BOYSIMA UOČI VELIKOG OKRŠAJA SA ŠAHTAROM Vojska zagrebačkih navijača zaglavila daleko od stadiona

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2019. 21:20

Dinamo od 19 sati igra utakmicu trećeg kola skupine C, a vijesti na početku nisu bile dobre Hrvatski je prvak protiv Šahtara u Harkivu gubio 1:0 od 16. minute, a velikih problema na putu do stadiona imali su i navijači Dinama.

U Harkiv je stiglo dvjestotinjak navijača Modrih, ali Bad Blue Boysi su na kraju zakasnili na stadion jer su pod policijskom pratnjom morali do njega pješačiti čak pet kilometara.

Pogledajte kako je to izgledalo.

View this post on Instagram

Dinamo Zagreb in Kharkiv

A post shared by správce3 (@hooligans.cz) on

Na kraju su Boysi ipak ušli na stadion, Dinamo je izjednačio u 25. minuti golom Danija Olma, a u drugom poluvremenu igra sjajno i blizu je drugog pogotka.

Uz Modre i tridesetak navijača kijevskog Dynama?

Nije stadion Metalista ni približno bio popunjen, cijela tribina iza jednog gola bila je prazna, očito se ulaznice za nju nisu ni prodavale, a i na ostatku stadiona moglo se naći dosta praznih stolaca. Dinamo ipak nije Manchester City da bi privukao tako širok interes. Inače, atmosfera je bila mirna, prijateljska, hrvatski i ukrajinski navijači uglavnom su u prijateljskim odnosima, nema među njima previše tenzija.

Primijetili smo čak i na tribini iza drugog gola hrvatsku i ukrajinsku zastavu jednu kraj druge, dio navijača Dinama bio je i tamo, dok ih se u onom odjeljku gdje ih je bilo najviše smjestilo nešto više od 200. Navijali su glasno, kao i dosad, nismo primijetili nikakav 'delikt' koji bi Dinamo mogao stajati nove kazne, a to znači da na idućoj gostujućoj utakmici ne bi imao potporu svoje publike. Nije ni navijačima u interesu, sljedeća je postaja Milano, a tamo žele - svi.

Čuli smo i da je među skupinom pobornika Modrih bilo i tridesetak navijača kijevskog Dynama. Bez ideje da naprave neki nered, jednostavno, prijateljske su relacije navijača dvaju Dinama, a zbog situacije u Ukrajini i zajedničkog cilja, ne postoji zadnjih godina niti rivalstva navijača Dynama i Šahtara. Sad su to 'dva kluba bratska'. Tako da i nije bil razloga da sve ne prođe u miru.

Linker
19. travanj 2024 22:26