OLI SCARFF Afp
MA NEMOGUĆE

VIDEO: Pola Engleske smije se njegovim promašajima! Evo kako je ‘briljiralo‘ pojačanje od 120 milijuna eura

Usprkos lošem prvom poluvremenu, Guardiola ga je zadržao na terenu što mu se na kraju isplatilo
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 07:48

Utakmicom Leeds Uniteda i Manchester Cityja u kojemu je momčad Pepa Guardiole slavila s 3:1 kompletirano je 17. kolo engleske Premier Lige. Iako je ponovno postigao dva pogotka, Erling Haaland ovoga puta nije bio u krupnome planu. Naime, mediji pišu samo o jednom igraču za kojega je City platio 120 milijuna eura koji se protiv Leedsa dobro ispromašivao. Jack Grealish je u dva navrata uspio promašiti prazan gol.

Najprije je u 32. minuti imao sjajnu priliku nakon jednog ubačaja Riyada Mahreza. Uklizao je i samo je loptu trebao ubaciti u loptu u mrežu, ali Jack je uspio prebaciti sve.

PRVI PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

Nakon povratne lopte u sredinu Grealish je samo trebao pospremiti loptu u gol ili je propustiti na drugu stativu do gdje je stajao Haaland. Umjesto toga, odlučio se za udarac te je ponovo uspio prebaciti cijeli gol i tako izazvao smijeh na tribinama.

DRUGI PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

Usprkos katastrofalnom prvom poluvremenu, Guardiola je vjerovao u engleskog reprezentativca i držao ga je na terenu sve do 73. minute kad je umjesto njega na teren poslao Phila Fodena. U međuvremenu se Grealish iskupio za svoja ‘‘nedjela‘‘ te je asistirao Haalandu za oba njegova pogotka. Bile su mu to ujedno prve dvije asistencije ove sezone u prvenstvu u kojemu je Grealish nastupio svega devet puta. Postigao je i jedan pogodak, ali engleski mediji složni su kako je to i dalje skroman učinak za igrača koji je prošle godine došao iz Aston Ville kao najskuplje pojačanje u povijesti kluba.

Linker
29. travanj 2024 13:23