Screenshot: Youtube
POTEZ ZA NOTES

VIDEO: PREKRASAN GOL HRVATSKOG ASA IZ UŽASNO TEŠKE POZICIJE Sljedeći Dinamov suparnik u Europskoj ligi slavio nakon preokreta

Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2018. 22:45

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Anderlecht je u susretu osmog kola belgijskog prvenstva pobijedio Standard sa 2-1, a prvi pogodak za pobjednički sastava zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Santini.

Standard je poveo u 45. minuti golom Mousse Djenepa, no u 72. minuti je izjednačio Santini sjajnim pogotkom iskosa sa 12-13 metara. Adrian Trebel je ubacio iz kornera, a lopta se odbila do Santinija, koji ju je primirio prsima i onda sjajno opalio u suprotni kut.

Bio mu je to osmi prvenstveni gol sezone i prvi nakon četiri utakmice posta.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, domaćin je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjede i to ponovo iz kornera. Trebel je ubacio, a Bubacarr Sanneh najviše skočio zabivši glavom za pobjedu.

Santini je odigrao cijeli susret za Anderlecht, a svih 90 minuta je odradio i Antonio Milić koji je u 41. minuti zaradio žuti karton.

U prvom od dva nedjeljna derbija osmog kola belgijskog prvenstva aktualni prvak Club Brugge kojeg vodi Ivan Leko je na gostovanju pobijedio Gent sa 4-0 potvrdivši prvu poziciju na ljestvici.

Junak utakmice bio je brazilski napadač Wesley koji je postigao tri gola (50, 75, 82), a među strijelce se upisao i Arnaut Groenveld (33). Sjajnu predstavu pružio je i gostujući vratar Karlo Letica koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Za razliku od njega Lovre Kalinić na vratima Genta nije imao svoj dan. Vratar hrvatske reprezentacije je primio četiri gola produživši tako crnu seriju u koju je upao. Kalinić je u zadnje tri utakmice primio čak 12 golova. Šest u dresu hrvatske vrste protiv Španjolske, te šest na vratima Genta u susretima protiv St Truidena i Bruggea.

Za Gent je do 73. minute igrao i Franko Andrijašević uklopivši se u sivilo domaće momčadi. Matej Mitrović i Ivan Tomečak nisu nastupili za Brugge.

Club Brugge vodi na ljestvici sa 22 bodova, pet više od Genka koji ima i utakmicu manje. Na trećem mjestu je Anderlecht sa 16 bodova.

Linker
27. travanj 2024 03:40