REUTERS/Wolfgang Rattay
LIGA PRVAKA

VIDEO: REAL U UTAKMICI PUNOJ UZBUĐENJA ODNIO POBJEDU IZ AMSTERDAMA Džoker s klupe donio veliko slavlje Madriđanima, Kopljanicima poništen gol!

Aktualni europski prvak Real Madrid u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Amsterdamu je pobijedio Ajax sa 2-1, dok je u drugom susretu večeri Tottenham u Londonu deklasirao Borussiju Dortmund sa 3-0.
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2019. 20:11

AJAX - REAL MADRID 1:2 (Ziyech 75' / Benzema 60', Asensio 87')

AJAX (4-2-1-3): Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - De Jong, Schöne (od 73. Dolberg) - Van de Beek - Ziyech, Tadić, David Neres.

Trener: Erik ten Hag.

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Reguilon - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale (od 61. Vazquez), Benzema (od 73. Asensio), Vinicius (od 81. Mariano Diaz).

Trener: Santiago Solari.

Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Karim Benzema (60) i Marco Asensio (88), dok je pogodak za Ajax zabio Hakim Ziyech (75).

Bila je to osma uzastopna pobjeda 'Kraljevskog kluba' protiv 'Kopljanika', premda se vrlo lako moglo dogoditi i drugačije. Ajax je dominirao, stvarao prilike, čak i postigao prvi pogodak na utakmici koji je bio poništen nakon provjere VAR-om. No, kada je pritisak popustio, Real je proigrao i kaznio sve propuste nizozemskog sastava.

Domaćin je krenuo hrabro i napadački i prvu priliku imao je već u devetoj minuti, no Mazraoui je pucao pored gola. U 26. minuti je Tadić pogodio vratnicu, a u 36. minuti je Ziyech nakon fantastične akcije u kojoj su sudjelovala petorica igrača izašao sam ispred Courtoisa, no belgijski vratar je sjajno obranio. Samo minutu kasnije Ajax je poveo golom Tagliafica koji je nadskočio Ramosa, no slovenski sudac Skomina je nakon provjere VAR-om poništio pogodak. I to zbog Tadićevog zaleđa.

Real je u prvom dijelu bio nevidljiv. Europski prvak je samo jednom ozbiljnije zaprijetio, u 14. minuti je pucao Vinicius Junior, a Onana odlično obranio.

U drugom dijelu pritisak Ajaxa je popustio i gosti su stigli do daha. Prvu priliku u nastavku susreta imao je Real. U 51. minuti je opasno zaprijetio Benzema, ali je domaći vratar bio siguran. Uzvratio je Neres u 53. minuti, ali je pucao ravno u Belgijanca. Kako to već biva, europski prvak je kaznio promašaje domaćina u 60. minuti golom Karima Benzeme, no pola posla je napravio Vinicius Junior.

Domaćin se nije predavao i u 75. minuti je izjednačio golom Ziyecha. Tagliafico je ukrao loptu Vazquezu, gurnuo je na krilo do Neresa koji je povratnom loptom u sredini uposlio Zyecha, a ovaj lijepo zabio. U 88. minuti gosti su stigli do nove prednosti, a gol je nakon brze kontre zabio Asensio nakon sjajne asistencije Carvajala. U posljednjim trenucima susreta Ajax je imao zicer za izjednačenje, ali je Dolberg loše pucao.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

AJAX - REAL MADRID 1:2 (Ziyech 75' / Benzema 60', Asensio 87')

KRAJ UTAKMICE!

--------------------------------------------------------------------------

87' - GOOOL! Asensio koji je u 73. zamijenio Benzemu se pokazao kao džoker s klupe! 23-godišnji Španjolac nije imao težak posao kada je u samoj blizini gol-linije pospremio u mrežu sjajan ubačaj Carvajala!

--------------------------------------------------------------------------

83' i 86' - GOOOL! Dva pogotka pala su u Londonu u svega tri minute! Tottenham je ostvario veliku pobjedu i na Wembleyju s visokih 3:0 srušio Dortmund! Strijelci su, nakon Sona, bili Vertonghen (83') i Llorente (86')

--------------------------------------------------------------------------

80' - Umalo novi gol Reala! Iz ničega se stvorila prilika nakon što je Regulion dodao za Asensija, a ovaj s 15-ak metara pogodio vanjski dio mreže!

75' - GOOOL! Ludnica u Amsterdamu! Ziyech je donio veselje domaćim navijačima! Sjajnu su akciju odigrali igrači Ajaxa i u tri poteza matirali obranu Reala. Treći je to pogodak Ziyecha u Ligi prvaka, a ovoga mu je puta asistent bio Neres. Na trenutak je Skomina odlučio provjeriti i ovu situaciju, no sada je sve čisto! Naglasimo i kako je 2 minute ranije u igru umjesto Schonea ušao Dolberg čijom je pojavom ponovno živnula igra domaćina.

70' - Žuti karton za Reguilona.

61' - Bale izlazi iz igre, priliku će dobiti Lucas.

60' - GOOOL! Real je na trenutak zagospodario posjedom i odmah to kapitalizirao! Vinicius je napravio većinu posla, prešao nekoliko igrača odličnim prodorom i potom uposlio Benzemu koji nije imao težak posao jer se nalazio sam pred golmanom na nekih 10-ak metara od gola!

53' - Vatreno je i u nastavku! Prvo je Benzema bio u odličnoj šansi, no njegov pokušaj s 10-ak metara odlazi ravno u Onanu, da bi potom Ajax povukao kontru preko Ziyecha koji puca u odlično postavljenog Courtoisa. Žuti karton za Ziyecha u istoj minuti utakmice.

--------------------------------------------------------------------------

47' - GOOOL U LONDONU! Tottenham vodi protiv Dortmunda pogotkom Sona Heung-Mina!

--------------------------------------------------------------------------

46' - Nastavlja se dvoboj u Amsterdamu!

KRAJ POLUVREMENA!

37' - PONIŠTEN POGODAK NAKON PRVE, POVIJESNE UPOTREBE VAR-A U LIGI PRVAKA! Veselje na Johan Cruijff Areni zamijenili su zvižduci! Tagliafico je iskoristio gužvu i pomutnju koja je nastala u šesnaestercu Reala nakon ubačaja iz kuta. Courtois je obranio prvi pokušaj Ajaxa, no loptu odbija do Tagliafica koji glavom trese mrežu. Sudac Skomina nije siguran i odlazi na konzultacije nakon kojih je utvrdio da se radilo o zaleđu, čini se Tadića, što izgleda kao sporna odluka o kojoj bi se dosta moglo pričati nakon ove utakmice.

36' - Kakva obrana Courtoisa! Ziyech je dobio loptu na svoju ljevicu, opalio, no sjajno vratar Reala skida pokušaj domaćina!

32' - Nezgodna lopta koju je uputio Bale, no relativno mirno to hvata Onana.

26' - Velika šansa za Ajax, trese se okvir gola! Real se provukao! U sjajnoj se prilici našao Tadić, pucao je snažno i dobro, Curtois je već bio svladan, ali ludnici na Johan Cruijff Areni se ispriječila vratnica!

23'- Ponovno mini-pritisak domaćina. Kombinirali su sada Neres i Tadić, ali izostalo je posljednje dodavanje iz kojeg se mogla stvoriti opasna situacija za goste.

14' - Vinicius sa sjajnim pokušajem! Mladi Brazilac je odlično potegnuo, no Onana se ispružio koliko je mogao i uspješno odbio loptu u korner. Njegova druga obrana na utakmici.

9' - Kakva prilika za Ajax! Mazraoui je demonstrirao svoju brzinu, probio se u šesnaesterac i opalio, no njegov pokušaj odlazi malo pored gola! Puno sada griješe Realovci!

6' - Hrabro se postavio domaćin koji je od samog starta pritisnuo goste iz Madrida. Lepršavo djeluju igrači Ajaxa, konstantno prijete šesnaestercu Reala, ali i 'Kraljevi' su opasni te su upravo zaprijetili iz jedne kontre. Modrić je povukao i gurnuo za Balea, no njegov pokušaj završio je ravno u rukama Onane.

1' - Počela je utakmica u Amsterdamu. Kao i uoči jučerašnjih dvoboja, održana je minuta šutnje za tragično preminulog Emiliana Salu.

--------------------------------------------------------------------------

19.55 - Poznate su postave za spektakl u Madridu. Kod europskog prvaka nema iznenađenja, Luka Modrić očekivano predvodi Kraljeve.

--------------------------------------------------------------------------

TOTTENHAM - BORUSSIA (D) 3:0 (Son Heung-Min 47', Vertonghen 83', Llorente 86')

TOTTENHAM: Lloris, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Foyth, Vertonghen, Winks, Sissoko, Eriksen, Lucas, Son

BORUSSIA (D): Burki - Hakimi, Zagadou, Diallo, Töprak - Witsel, Delaney, Larsen, Philipp, Sancho; - Gotze

Linker
05. svibanj 2024 05:03