Benevento
 REUTERS/Massimo Pinca / REUTERS
SERIE A

VIDEO: ROMA UZELA SAMO BOD PROTIV SASSUOLA, BENEVENTO STIGAO DO POVIJESNE POBJEDE Sampdoria bolja od SPAL-a, Udinese do tri boda kod Bologne

Piše: HinaObjavljeno: 30. prosinac 2017. 18:30

U 19. kolu nogometnog prvenstva Italije Roma je u subotu na svom terenu protiv Sassuola odigrala samo 1-1, s tim da su domaćinima poništena dva gola nakon video asistencije, i to zbog zaleđa.

Roma je povela u 31. minuti golom Pellegrinija nakon asistencija Edina DŽeke, a remi Sassuolu donio je Simone Missiroli u 78. minuti.

Posljednjeplasirani Benevento tek je u 19. kolu upisao prvu pobjedu, svladavši Chievo 1-0. Pobjednički gol u 64. minuti zabio je 29-godišnji talijanski napadač Massimo Coda, koji je većinu karijere proveo u niželigaškim klubovima.

Bologna je kod kuće izgubila od Udinesea sa 1-2, a hrvatski igrači Stipe Perica i Andrija Balić ostali su na klupi za pričuve gostiju.

Sampdoria je dobila slabašani SPAL sa 2-0, a oba gola pala su u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Fabio Quagliarella (90+2pen, 90+4). Hrvatski branič Ivan Strinić odigrao je prvo poluvrijeme za Sampdoriju.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 19. kola nogometaši Fiorentine i Milana odigrali su neodlučeno 1-1 (0-0), a dvoboj je odigran na stadionu Artemio Franchi u Firenzi. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta za Fiorentinu, a ozlijeđenog Nikole Kalinića nije bilo u sastavu Milana.

Dan ranije Napoli je na gostovanju pobijedio Crotone 1-0 i osigurao jesenski naslov prvaka. Pobjednika je odlučio pogodak Mareka Hamšika u 17. minuti. Bio je to njegov 117. pogodak u dresu Napolija čime se još malo odvojio od Diega Maradone na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti kluba. Argentinski majstor je zabio dva gola manje. Hrvatski nogometaš Marko Rog je za Napoli zaigrao posljednje dvije minute, dok je Ante Budimir odigrao cijeli susret za Crotone.

------------------------------------------------------------------------------

REZULTATI:

AS Roma 1 Lorenzo Pellegrini 31

Sassuolo 1 Simone Missiroli 78

- - -

Benevento 1 Massimo Coda 64

Chievo Verona 0

Halftime: 0-0;

- - -

Sampdoria 2 Fabio Quagliarella 90+2pen, 90+4

SPAL 0

- - -

Bologna 1 Danilo 27-ag

Udinese 2 Silvan Widmer 37, Kevin Lasagna 48

- - -

Torino 0

Genoa 0

- - -

Atalanta Bergamo 1 Alejandro Gomez 90+2

Cagliari 2 Leonardo Pavoletti 6, Simone Padoin 23

- - -

Fiorentina 1 Giovanni Simeone 71

AC Milan 1 Hakan Calhanoglu 74

------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
08. svibanj 2024 00:58