REUTERS/Kai Pfaffenbach
ODLIČNA PREDSTAVA MLADOG RUSA

VIDEO: RUSKI DRAGULJ EKSPLODIRAO JE U NAJVAŽNIJEM TRENUTKU Legendarni 'Žuti' nahvalio mladog Rusa: 'Zaslužio je naslov najboljeg igrača utakmice'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. lipanj 2018. 23:56

Nije sjajna igra Aleksandra Golovina na premijeri Svjetskog prvenstva nimalo iznenadila dobre poznavatelje nogometa. Golovinu su, doduše, samo 22 godine, ali dečko je već duže vrijeme glavni igrač moskovskog CSKA. Koliki ugled uživa u Europi najbolje će oslikati ugledni Transfermarkt koji je za njega izvjesio vrijednost od 18 milijuna eura. Najskuplji je ruski igrač, samo su mu Smolov (16) i Dzagojev (15) blizu. Nema sumnje da će Transfermarkt vrlo brzo morati promijeniti njegovu cijenu.

Lijepo je bilo Golovina gledati protiv Saudijske Arabije. Sjajan u duelu, neumoran u trci, izravan u svakom dodiru s loptom. Njemu je uvijek cilj bio napraviti višak na terenu ili barem situaciju u kojoj bi Rusija imala 'pješaka' više na terenu. Sjajnu je igru okrunio s golom i dvije asistencije.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

- Sjajan je bio Golovin, zaslužio je naslov najboljeg igrača utakmice, ali mora se priznati da je imao i sjajnu podršku od još nekoliko suigrača - kazao je i Robert Prosinečki.

Nakon ovakve utakmice Golovin bi mogao dodatno narasti kao igrač, jer tako mladog čovjeka ovakve stvari mogu napuniti fantastičnom energijom. Premda je turnir tek počeo Golovin se već sada nameće kao igrač čijeg će menadžera odmah početi nazivati jaki europski klubovi, jer očito je Golovin klasa za jaču ligu od ruske. Za moskovski CSKA u prošloj je sezoni odigrao 43 utakmice, zabio je sedam pogodaka, ali je imao i šest asistencija. Za Rusiju je upisao već 20 nastupa uz tri postignuta pogotka.

Premda ima samo 22 godine Golovin već ima sve što treba za punu nogometnu zrelost. Mladić koji je u stanju biti najbolji u najvažnijem trenutku za svoju zemlju, koji na takav način 'lomi' pritisak s kojim je kompletna reprezentacija živjela već mjesecima, a koji je sigurno eksplodirao uoči same utakmice, ne bi smio imati nikakvih problema nositi se sa suparnicima u najjačim europskim ligama.

Linker
03. svibanj 2024 07:45